Пандемията ще подтикне фирмите да вграждат автоматизирани системи в сградите(снимка:

...
Пандемията ще подтикне фирмите да вграждат автоматизирани системи в сградите(снимка:
Коментари Харесай

В пандемията: Сградната автоматизация става по-значима


Пандемията ще подтикне компаниите да вграждат автоматизирани системи в постройките
(снимка: CC0 Public Domain)

Очаква се световният пазар на системи за автоматизация на здания (САС) да доближи 5,91 милиарда $ до 2026 година, спрямо 4,69 милиарда $ през 2019 година Това значи междинен годишен ритъм на напредък от 3,4%, сочи нов отчет на Frost & Sullivan.

Няколко са факторите, които ще допринесат за сходен напредък, съгласно проучването. Водеща роля ще имат условията за енергийна успеваемост, икономисването на енергия и респективно държавните регулации в региона на строителството. Наред с тях ще въздействат и повишението на цените на силата и строгите строителни правила.

За момента наподобява, че пазарът е краткотрайно стеснен поради пандемията COVID-19, само че това е в кратковременен проект – някои строителни планове са забавени или замразени. В дълготраен проект обаче всеобщото очакване е, че пандемията ще подтикне компаниите да вграждат автоматизирани системи – да вземем за пример за пропуски, за ръководство на наличието в сградните пространства и така нататък
още по тематиката
Нещо повече – поради потребността от завръщане на работещите хора в офисите в условия, които да подсигуряват тяхното здраве и сигурност, системите за автоматизация на постройките ще имат още по-голяма значителност.

„ Сградите, инфраструктурата и силата ще останат главните капиталови области за развиване на интелигентните градове, което се чака в допълнение да подтиква търсенето на съвременни и ефикасни системи за сградна автоматизация ”, споделя Неха Татикота, анализатор за проучванията в региона на енергетиката и околната среда във Frost & Sullivan.

„ Освен това партньорствата и съдействията стават все по-важни, защото снабдители от всевъзможен мащаб се стремят да предложат цялостни решения за този пазарен сегмент ”, добавя анализаторът.

Интеграцията на контролните мрежи за ръководство на оперативните сградни систмеи (ВиК, ОВИ и др) с осведомителните технологии (ИТ) ще продължи да трансформира динамичността на пазара на САС, споделят още анализаторите. Това ще понижи експлоатационните и инфраструктурните разноски и ще усъвършенства финансовата оптимизация на постройките.

Освен това възприемането на логаритми за задълбочено образование и машинно самообразование ще се окажат решаващи иновационни области за идващите генерации решения за сградна автоматизация.

Frost & Sullivan отбелязва, че повишението на капацитета от съчетаването на продуктите за сградна автоматизация, с цел да станат те по-универсални, компактни и новаторски, ще даде големи благоприятни условия за напредък на организации от няколко разнообразни бранша.

Интернет на нещата (IoT) е една от областите на динамично развиване. Доставчиците на IoT системи за автоматизирани и „ живи ” здания е най-добре да си партнират с одобрените и надеждни систематични интегратори в региона на САС за по-солидно нахлуване на пазара, разширение на потребителската база и географско разрастване.

Интелигентните решения от вида „ платформа като услуга ” ще са друга сфера на засилен напредък. Участниците на пазара би трябвало да се съсредоточат върху предлагането на ползваеми системи с „ отзивчив ” интерфейс и гъвкави бизнес-модели, посредством които да предложат съответни услуги в интерес на сградната автоматизация.

Най-динамичните области на иновация, когато става дума за системите за автоматизация на постройките, са логаритмите за работа с „ огромни данни ” , IoT, облачните системи, изкуственият разсъдък и машинното самообразование. Компаниите би трябвало да търсят такива новаторски решения (за партньорство, съдействие или придобиване), изключително в общността на стартъпите.

Продуктовата интеграция е друга сериозна опция за напредък, която би трябвало да бъде употребена с цялостния си капацитет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР