Пандемията от ковид показа най-доброто и най-лошото, на което човечеството

...
Пандемията от ковид показа най-доброто и най-лошото, на което човечеството
Коментари Харесай

СЗО: Не можем да продължим да правим същото и да очакваме нещо различно

 Пандемията от коронавирус сподели най-хубавото и най-лошото, на което човечеството е способно. Това съобщи през днешния ден генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом на конференция във връзка предлагането за основаване на интернационален контракт за деяние при бъдещи здравни рецесии, съобщи Българска телеграфна агенция.

От оповестяването на днешната пандемия изминаха 425 дни, означи Аданом. По неговите думи в последните месеци по света са се обрисували неравенства, геополитически разделения, подкопано доверие в публичните институции, неопитност на съответните системи.

Светът не може да си разреши да чака края на тази пандемия, с цел да стартира подготовка за идната, добави той.

Не можем да продължим да вършим същото, както до момента, и да чакаме нещо друго. Ако не вземем ограничения, ще останем уязвими. Имаме проблем със шерването на данни и технологии в региона на публичното здраве, уточни Аданом.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че възникването на нова пандемия е въпрос единствено на време. По неговите думи днешната пандемия ще покаже какво още е належащо да се направи, с цел да се избегне повторението на регистрираните дефекти, в това число във връзка с взаимоотношението сред държавните и частните организации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР