Пандемията от Ковид доведе и до нововъведения в междуградския транспорт.

...
Пандемията от Ковид доведе и до нововъведения в междуградския транспорт.
Коментари Харесай

Системи за пречистване на въздуха в автобусите - ще поскъпне ли билетът?

Пандемията от Ковид докара и до нововъведения в междуградския превоз. От този месец рейсовете на най-големите превозвачи в страната са оборудвани със системи за филтриране на въздуха. Ще докара ли тази инвестиция до повишаване на билетите?

70 % спад на пътникопотока в автобусния превоз от началото на пандемията. Това регистрират от сектора. За да се увеличи сигурността на пасажерите и да се върнат те в транспортните средства, един от най-големите превозвачи в страната оборудва колите си с пречистващи UV системи.

" Сертификати, които са издадени от заводите производители, и по-късно тествани съответните системи, дават 98,5 % успеваемост, т.е. 98,5 % убиват микробите вътре в самите рейсове. Това е на правилото на UV облъчването, т.е. целият размер на въздуха, който е вътре в купето на рейса, минава през UV лъчения. Тези UV лъчи унищожават всички вируси във въздуха, котио се движат ", изясни шефът на " Юнион Ивкони " и " Груп Плюс " Георги Атанасов.

След като пуснем системата за филтриране на въздуха, той влиза от едната страна, пречиства се и излиза от другата.

За да оборудват всичките си 500 авотубуса, от компанията влагат 600 000 лв..

" Инвестицията е огромна, само че пък за нас здравето и сигурността на нашите пасажери е преди всичко. Затова взехме решение да създадем тази инвестиция с оглед сигурността на нашите пасажери. Тъй като при потреблението на тези UV системи вътре, може да се каже, че е изцяло безвредно пътуването и няма да има терзания за всеки един от тях ", добави Атанасов.

Въпреки направените разноски обаче, цените на билетите няма да се подвигат.

" Не, няма да се отрази на цената, защото всички знаем в транспортния отрасъл спадът е един от най-големите. Няма по какъв начин да си позволим повишение цената на билетите ", безапелационен беше Атанасов.

А може ли огромната инвестиция да се разчете като индикация, че браншът стартира да се съвзема?

" За страдание не, не се следи индикация за оживление. Все още е извънредно мъчно да се развива превоз. Голяма роля за това играе и фактът, че всички огромни предприятия не бяха финансирани от страната. Надяваме се след усилване на васкинацията хората да се успокоят и допускам, че или в края на летния сезон, или в края на годината се надяваме да има оживление ", сподели още Атанасов.

Въпреки фрапантния спад на пасажерите, от " Юнион Ивкони " и " Груп Плюс " са понижили колите по курсовете си с едвам 20%, а всички рейсове, които са в придвижване, към този момент са оборудвани със система за филтриране на въздуха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР