Пандемията от коронавируса се сблъска с политиката в началото на

...
Пандемията от коронавируса се сблъска с политиката в началото на
Коментари Харесай

Вирусът се сблъска с политиката в Германия в началото на изборна година

Пандемията от ковид се сблъска с политиката при започване на годината, в която Германия стартира акция по имунизация и в която ѝ предстоят едни от най-непредсказуемите избори в следвоенния интервал.

След месеци на относително положително справяне с пандемията, стартира замяна на обвинявания, при която левоцентристкият сътрудник в съдружното държавно управление на канцлерката Ангела Меркел подхваща рецензии против безредния съгласно социалдемократите старт на имунизацията на популацията.

Тези различия евентуално са предвестител за настъпващите времена. Изборният маратон в Германия стартира в средата на март, когато ще се състоят два от шестте избора в обособени немски провинции, които предшестват националните избори, и ще кулминира на 26 септември, когато гласоподавателите би трябвало да изберат нов състав на националния парламент. Изборът на германците ще зададе звук и за Европа в идните години.

Меркел, която е отпред на Германия от 2005 година, има намерение да се отдръпна на изборите през септември. Това са първите избори след основаването на следвоенна Западна Германия през 1949 година, в които няма да има настоящ канцлер, който се бори за преизбиране. Анкетите сочат висок рейтинг на утвърждение за 66-годишната Меркел по време на пандемията. Тя възприе метод на вземане предвид с мненията на учените и слагане преди всичко на съображенията за сигурност, което оказа помощ на нейната десноцентристка партия да поведе решително в анкетите, въпреки че от началото на есента Германия изпитва съществени усложнения да държи ковид под надзор.

" Можем да сме удовлетворени, че Германия и Европа имат подобен умел канцлер като Ангела Меркел по време на тази пандемия ", сподели в сряда здравният министър Йенс Шпан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР