Пандемията от коронавирус в световен мащаб се ускорява, за последните

...
Пандемията от коронавирус в световен мащаб се ускорява, за последните
Коментари Харесай

Броят на заразените по света се е удвоил за последните 6 седмици

Пандемията от ковид в международен мащаб се форсира, за последните шест седмици броят на инфектираните с COVID-19 се е удвоил - данните са на Световната здравна организация.

Все повече страни в Европа връщат по-строгите карантинни ограничения. Франция и Германия понижиха броя на хората, които могат да се събират, подчертава се върху обществената отдалеченост. В Белгия от през днешния ден стартират да работят по-строги рестрикции, за област Антверпен е натрапен и вечерен час, съобщи Българска национална телевизия. В Испания затварят нощните заведения.

Късно нощес Горната камара на италианския парламент утвърди удължаването на изключителното състояние в страната до 15 октомври. Днес се чака това да се случи и в Долната камара. Отвъд Океана - Съединени американски щати са с рекорден брой смъртни случаи от COVID-19. Усложнена е и обстановката в Латинска Америка - инфектираните на континента съставляват 25% от общия брои носители на инфекцията. Само в Бразилия за последните 24 часа са доказани над 40 000 нови случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР