Пандемията от коронавирус отново хвърли света в паника. Редица страни

...
Пандемията от коронавирус отново хвърли света в паника. Редица страни
Коментари Харесай

Откриха фактор, който увеличава 6 пъти риска от смърт при коронавирус

Пандемията от ковид още веднъж хвърли света в суматоха. Редица страни още веднъж вкарват строги ограничения с вяра да забавят разпространяването на болестта.

В същото време ваксина и лекарство за COVID-19 към момента няма. Все отново учените непрекъснато вършат изследвания и с всеки ден знанията за вируса се усилват.

Така да вземем за пример учени от университета в Ливърпул са открили, кои хората са застрашени шест пъти повече да умрат.

Става въпрос за пациентите прекарали, поредно грип и COVID-19, демонстрира ново проучване.

В опит върху мишки една група гризачи е инфектирана с коронавирусна зараза, а друга с грип и ковид. Мишките от втората група прекарали по-тежко от заболяването. Също по този начин смъртността на гризачите от втората група надвишава индикаторите на първата с шест пъти.

„ Въпреки че инфектираните с грип мишки са били инжектирани с ковид с понижена репликация, те са имали нараснал инфекциозен отговор. Това е главната причина за тежкия COVID-19 при хората “, сподели Джеймс Стюарт, един от основателите на опита.

Експертите считат, че синхронната циркулация на няколко патогени предизвиква тяхната конкуренция, което утежнява общото положение на организма, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР