Пандемията от коронавирус отлага откриването на 1070 хотелски стаи в

...
Пандемията от коронавирус отлага откриването на 1070 хотелски стаи в
Коментари Харесай

Блокиран имотен сегмент в София


Пандемията от ковид отсрочва откриването на 1070 хотелски стаи в София, които бяха планувани за 2020 година През пролетта трябваше да отвори порти Grand Hotel Millennium. След изцяло възобновяване трябваше да бъде пуснат в употреба и четиризвездният хотел „ Родина “. За момента обаче хотелският пазар е блокиран.

„ След годините на растеж, които доведоха до нахлуване на нови марки на софийския пазар, в този момент се намираме в невиждана обстановка. Икономическият живот е западнал и това рефлектира върху хотелските услуги. Кога и с какви темпове ще забележим възобновяване към момента не може да се предвижда, тъй като няма изясненост какъв брой ще продължи сегашната обстановка “, разяснява Пламен Бачев, управител „ Консултиране и хотелски услуги “ в Cushman & Wakefield Forton.

Съвместно изследване на компанията и тази за правни услуги CMS за хотелския пазар в Централна и Източна Европа демонстрира мощно показване както във връзка с пазарните знаци, по този начин и на транзакциите. Според него, шестте обсъждани пазара (България, Румъния, Чехия, Словакия, Полша, Унгария) в района са привлекли сумарно 1.4 милиарда EUR вложения в хотелски активи през 2019 година, от които над 40% са във високия и първокласния сегмент. Като причина за инвеститорския интерес от консултантската компания показват по-високите равнища на рентабилност в съпоставяне със Западна Европа, както и капацитета за растеж на пазарите в района. Най-висока рентабилност оферират София и Букурещ със 7-7.5%, до момента в който в Прага, Будапеща и Варшава тя е в границите на 5-6%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР