Пандемията от коронавирус ограничи свободното пътуване в чужбина – властите

...
Пандемията от коронавирус ограничи свободното пътуване в чужбина – властите
Коментари Харесай

Българският турист отново е на почит

Пандемията от ковид ограничи свободното пътешестване в чужбина – управляващите поучават да заобикаляме визитата на други страни, в случай че те не са наложителни. Ето за какво през последната година от ден на ден наши сънародници започнаха да търсят туристически дестинации у нас. Това сочи изследване от регулярната изследователската стратегия на „ Галъп интернешънъл “, извършено взаимно с туристическата промишленост.

Българският туризъм в числа

Равносметката е на границата на два туристически сезона в изискванията на Covid-19, a от организацията означават, че близо 2.3 милиона българи са виждали реклама на туризма ни. „ Това е може би първият път, когато в изследователската стратегия се улавя толкоз сериозен дял, което се дължи на засилената интензивност на страната в това отношение “, декларират откривателите.

Сред интензивно пътуващите за туризъм този дял е по-висок, а също и позитивните оценки за рекламната акция в интерес на родния туризъм. Освен това България се възприема като по-безопасна дестинация, като 29% от интервюираните настояват, че с Covid-19 са преоткрили страната като положително място за туризъм.

1.4 милиона души са отсрочили планувано пътешестване или отмора в България в последната година. 1.2 милиона пък са отсрочили проекти за чужбина. Общо към милион и половина възнамеряват море в България в започващия скоро летен туристически сезон, което единствено удостоверява, че България се възприема като по-безопасен вид, спрямо чужбина. Туризмът у нас е и по-достъпен, като за задачата хотелите останаха отворени даже когато нищо друго не работеше. Нещо повече – близо половината от изобщо планиращите някакво пътешестване или отмора в чужбина в едните месеци, биха го отсрочили, в случай че обстановката не се промени очевидно, само че за тези, възнамерявали отмора у нас, дялът е по-малък, една трета.

Covid отмора

1.5 милиона българи имат намерение да отидат да посетят Черноморието това лято. Близо милион пък възнамеряват планина. Над 300 хиляди ще предпочетат спа туризъм. Около 200 хиляди – екскурзии измежду естествени и културни забележителности и така нататък Самото почиване обаче също се е трансформирало – в случай че преди хората постоянно пътуваха в огромни компании, сегаизолираните форми на туризъм стават и по-предпочитани. Заради това 73% пък биха предпочели пътешестване за отмора единствено с кола.  63% пък настояват, че с идването на ковид са почнали да заобикалят многолюдните места. 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР