Пандемията от коронавирус неимоверно оказа влияние върху целите на Европейската

...
Пандемията от коронавирус неимоверно оказа влияние върху целите на Европейската
Коментари Харесай

КРС: Търговете за 5G в началото на 2021 г.

Пандемията от ковид неимоверно оказа въздействие върху задачите на Европейската комисия за внедряване на 5G мрежите в Европа и проектите се забавиха, само че към този момент наваксваме. Това съобщи Иван Димитров, ръководител на Комисията за контролиране на известията, пред Bloomberg TV Bulgaria.

Специално за България той разясни, че проектите са се забавили с 4-5 месеца и в този момент се приготвят процедури за даване на честотни запаси на мобилните предприятия, което ще се случи при започване на другата година, като в този момент предприятията разполагат с краткотрайни позволения за тестване на технологията. Първоначално се очакваше това да се случи в средата на актуалната година.

Димитров съобщи, че е редно решението на общинския съвет в Балчик за мораториум върху внедряването на 5G мрежата в града да бъде почетено, защото дава отговор на терзанията на популацията. Но добави, че в цяла Европа към този момент се появяват мнения, обясняващи, че мрежите от пето потомство не се разграничават от другите, употребявани досега.
 Балчик стана първият град у нас, който забрани построяването 5G мрежата за година
Първи български град забрани публично 5G мрежата

След подписка против него, в която са се присъединили 183-ма жители

" Мрежите даже работят с интензитет и честоти, които са по-ниски от употребяваните досега и няма данни за такива, които са отвън заложените параметри ", сподели Димитров.

На въпрос дали се планува осведомителна акция, с цел да не се повтори обстановката с Балчик и в други общини на България, Димитров отговори, че има осведоменост въпреки и може би незадоволителна. Според Иван Димитров могат да бъдат открити задоволително мнения както за позитивните страни на 5G мрежите, по този начин и за въздействието им върху здравето, а също по този начин и че всички работещи мрежи са сложени под непрекъснат мониторинг.
 Vivacom пусна 5G мрежа в 27 града в България
Първи български оператор пусна 5G мрежа в 27 града

Клиентите ще могат да я употребяват гратис до края на годината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР