Пандемията от коронавирус и призивите да си останем вкъщи не

...
Пандемията от коронавирус и призивите да си останем вкъщи не
Коментари Харесай

Гешев отиде на село за акция срещу битовата престъпност

Пандемията от ковид и апелите да си останем у дома не съумяха да спрат основния прокурор Иван Гешев да управлява персонално акция против битовата престъпност в пловдивското с. Трилистник, съобщи БГНЕС. По-рано тази заран там бяха арестувани двама мъже, които са пребили и ограбили 86-годишен гражданин на селото през нощта против неделя. На място беше и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Главният прокурор се срещна и с кмета на селото Мирчо Петров, на който даде обещание, че без значение от изключителното състояние, органите на реда няма да позволен нападенията против възрастни хора да останат безнаказани. По-късно Гешев и Иванов даже посетиха пострадалия възрастен мъж, който се възвръща след нападението.

ДЕЗИНФЕКЦИЯ

След като дезинфекцията на работните места стана една от наложителните ограничения против разпространяването на COVID-19, Върховната административна прокуратура реши да изиска от организация " Митници " информация за съхраняваните количества алкохол в данъчните хранилища, положението на индустриалните мощности и мониторинга на цените.

Повод за настояването на държавното обвиняване е обява в уеб страницата на митниците от 25 март, която гласи, че производителите на етилов алкохол в страната държат на предпазване над 4 000 000 литра етилов алкохол в данъчни хранилища, показват от пресцентъра на прокуратурата. Преди дни основният прокурор Иван Гешев разгласи пред БНР, че  “На Агенция „ Митници “ и Министерство на вътрешните работи е предоставено да се ревизират данъчните хранилища с големи количества алкохол, тъй като може би над 4 млн. тона спирт се задържат ".  " Което съгласно мен като елементарен непредубеден гражданин, значи, че това може да води до скок на цените на дезинфектантите. Извършваме масирани инспекции ”, посочи шефът на държавното обвиняване. 

ВАП пита Агенция " Митници " " дали съхраняваното количество етилов алкохол е фактически разполагаемо и дава отговор ли на нарасналото търсене, както и основана ли е организация за мониторинг във връзка с цените, на които се предлага, поради засечената отчетлива наклонност за тяхното повишаване ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР