Пандемията от коронавирус е на път да доведе до банкрут

...
Пандемията от коронавирус е на път да доведе до банкрут
Коментари Харесай

НЕ СЕ ВИЖДА ИЗХОД: Веселин Маринов заора дъното - поп звездата е в невиждана финансова криза

Пандемията от ковид е на път да докара до фалит естрадният любим Веселин Маринов. Основната част от приходите на изпълнителя на " Горчиво вино " идват най-вече от гастролите му из цялата страна, само че за втора поредна година те са лимитирани до най-малко поради непрестанно изменящите се ограничаващи ограничения.

Като един от изпълнителите с най-развита концертна активност, трабудурът от Полски Тръмбеш е и измежду най-ощетените и търби големи парични загуби. През есента той наситил програмата си с 40 спектакъла, с приходите от които се надявал да " живне " финансово. Те обаче няма да се състоят. Отделно на това, артистът не може да се развихри и на сцената на своята обичана Зала 1 на НДК, където допреди ковид-времената се покланяше пред софийската аудитория всяка година по традиция.
свързани новини4895на 10.08.2021
" Заради ограничаващите противоепидемични ограничения ми отпаднаха 40 спектакъла из страната и два в зала 1 на НДК. Коронавирусът и рестрикциите ме върнаха финансово на равнището от студентските ми години. Правя единствено разноски, нямам никакви доходи. Надявам се на знамение, само че надали ще се случи ", оплаква се Маринов.

Заради рецесията в музикалния отрасъл звездата насочи вниманието си и към други сфери, и стартира да основава обръч от компании с разнообразни предмети на активност. За да си подсигури бъднините, в случай че китайският завоевател с всевъзможните му варианти продължи да броди из родните географски ширини, естрадният трубадур влага солидни суми от спестяванията си по две посоки.

В завършек на януари артистът бе вписан като едноличен собстеник на капитала и шеф на " Планински изгрев ООД " за услуги в региона на хотелиерството, ресторантьорството или други услуги в региона на туризма. С менижирането на компанията обаче се е заела половинката му Веселина, като се счита, че точно за тази цел той се е сдобил с вилата за посетители в един от 5-звездните комплекси край Разлог. Според слуховете, суперлуксозният парцел коства най-малко 350 хиляди евро.

От друга страна, сериозна сума от спестяванията си изпълнителят похарчи и към другото си бизнес начинание - построяването на фотоволтаични съоръжения за продажба на създадената сила, познати и като слънчеви електроцентрали.

С 50 хиляди лв. начален капитал Маринов е взел участие и в основаването на Дружество с лимитирана отговорност " PV Marinov ", в което съдружник му е зетят Евгени Стефанов. Чрез него двамата се надяват на облаги от слънчевите електроцентрали.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР