Пандемията от е довела до увеличаване на търговията с жени

...
Пандемията от е довела до увеличаване на търговията с жени
Коментари Харесай

Надя Мурад: Пандемията доведе до ръст на търговията с жени и на насилието

Пандемията от е довела до увеличение на търговията с дами и насилието, учредено на сексуален симптом. По този метод здравето и сигурността на дамите са маргинализирани, съобщи носителката на Нобеловата премия за мир за 2018 година.
27-годишната активистка, съумяла да избяга от иго в, изясни, че полицейският час, блокадите и рестриктивните мерки за пътешестване, въведени от държавните управления като мярка против разпространяването на ковид, имат отрицателни последствия върху дамите по целия свят.
 Съдбата на дамите в Ислямска страна - да умираш хиляди пъти дневно (ВИДЕО) Съдбата на дамите в " Ислямска страна " - да умираш хиляди пъти дневно (ВИДЕО)
Надя и Ламия са от племето язиди – кюрдска група, която приказва курманджийски език. Историята им е образец по какъв начин всякаква сантиментална...
Вместо да намалее и насилието по сексуален симптом, пандемията усили риска от употреба и брутално отношение към тези, които са изложени на максимален риск. Много страни записват растеж на фамилното принуждение от началото на пандемията, съобщи тя по време на заседание на, отдадено на половото принуждение и търговията с хора по време на ковид-кризата.
Мурад акцентира, че трендовете са се засилили в лимитираните жилищни пространства, а наредбите да се стои у дома „ усилиха незаконната търговия с хора надалеч от очите на закона ”.
Мурад, която е от иракското малцинство на язидите, е една от хилядите дами и девойки, жертва на полово иго. Тя е пленена от джихадистите през 2014 година, когато бойците на ИД оповестиха така наречен халифат, и отведена в следения от тях град Мосул. Там е била подложена на групови изнасилвания от бойците на ИД и превърната в робиня и няколко пъти препродавана. Накрая съумява да избяга и през 2016 година става дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации, напомня БГНЕС.
През 2018 година Надя Мурад и Денис Мукуеге получиха Нобеловата премия за мир поради опитите да спрат половото принуждение като оръжие във война и въоръжени спорове., МИА
 Надя Мурад и Ламия Башар са отличени с премията Сахаров за 2016 година Надя Мурад и Ламия Башар са отличени с премията " Сахаров " за 2016 година
Надя Мурад и Ламия Башар са тазгодишните носителки на премията „ Сахаров “ на Европейския парламент за независимост на мисълта. Р...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР