Пандемията от Covid-19 не е първата, с която човечеството се

...
Пандемията от Covid-19 не е първата, с която човечеството се
Коментари Харесай

Антиваксърството - заразата, за която няма ваксина

Пандемията от Covid-19 не е първата, с която човечеството се оправя мъчно поради антиваксърски придвижвания, съпроводени с богато количество измислици. Изследване на Британския център за битка с цифрововата ненавист откри, че страниците и бранителите на антиваксърите в обществени медии са спечелили още 7,7 милиона почитатели в Обединеното кралство, откогато пандемията е избухнала. От организацията обявиха пред Telegraph, че “антиваксърсите групи се възползват от несигурността и страха към пандемията, с цел да служат на личните си цели. “

Япония е доказателство какъв брой пагубни могат да бъдат подправените вести.

През 2010 имунизацията против човешкия папилома вирус се въвеждане в имунизационния календар и над 90% от японците  заявяват, че биха ваксинирали дъщерите си, с цел да ги предпазят от рак на шийката на матката. Ваксинацията обгръща над 70% от девойките сред 12 и 16-годишна възраст. През 2013 година обаче извънредно високите проценти спадат фрапантно – до под един %.

Причината е повече от неуместна – в обществените мрежи е оповестен видеоклип на млада японка, която получава спазъм и твърди, че се дължи на имунизацията против човешкия папилома вирус. То се трансформира в сензация – с изключение на, че се споделя всеобщо от потребителите, уеб сайтове пишат „ вести “ за него, въпреки вест да няма, тъй като не е потвърдена връзка сред имунизацията и превивам. Стига се до такава степен, че национални медии стартират да канят антиваксъри и последователи на тайните теории, които популяризират недоказани и недостоверна информация.

Японските малките екрани стават съучастници в разпространяването на подправените вести, а феновете се доверяват безусловно. Дотолкова, че японски родители стартират да приписват на имунизацията всевъзможни признаци. Невежеството коства човешки животи – публичният напън става толкоз мощен, че японското държавно управление и стопира да популяризира имунизацията – тя продължава да е безвъзмездна и налична, само че доста дребен % девойки я получават.

Към днешна дата е потвърдено, че тя е безвредна, също така е и изцяло безвъзмездна.  Въпреки това през 2018 в Япония от рак на шийката на матката се разболяват 13 000 дами. Това потвърждава, че разпространяването на погрешни обстоятелства може да бъде пагубно освен за душeвността, само че и за физическото ни здраве.

 
Доброволци към антиваксъри: " Опитните зайчета не сте вие! "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР