Пандемията от COVID-19 доведе до удвояване на състоянието на 10-те

...
Пандемията от COVID-19 доведе до удвояване на състоянието на 10-те
Коментари Харесай

Състоянието на 10-те най-богати хора на планетата се е удвоило от началото на пандемията

Пандемията от COVID-19 докара до удвояване на положението на 10-те най-богати хора на планетата, излиза наяве от отчет на неправителствената организация Оксфам (Oxfam), представен от Би Би Си.

От Оксфам означават, че в това време повече хора са изпаднали в беднотия, като неналичието на  средства е съдействала за 21 хиляди смъртни случи дневно.

Организацията нормално разгласява този си отчет преди началото на Световния стопански конгрес в Давос, който събира на едно място хиляди бизнес и политически водачи, звезди, икономисти и публицисти. За втора поредна година обаче събитието няма да се състои в швейцарския курорт и ще бъде единствено онлайн поради пандемията от ковид.

Тазседмичните полемики ще включват пътят, по която ще се развие пандемията, справедливото разпространяване на ваксини и енергийния преход.

„ Това, което се случва, е отвън всевъзможни граници. Почти всеки ден от пандемията в света се появява нов милиардер, до момента в който 99% от международното население е в по-лошо състояние поради блокадите и спада на интернационалната търговия. В резултат повече от 160 млн. души са изпаднали в беднотия “, разяснява Дани Срискандараджа, изпълнителен шеф на „ Оксфам “. „ Нещо е надълбоко сбъркано в нашата система “.

Според данните на Forbes, представени от Оксфам, десетте най-богати хора на планетата са Илон Мъск, Джеф Безос, Бернар Арно и фамилията, Бил Гейтс, Лари Елисън, Лари Пейдж, Сергей Брин, Марк Зукърбърг, Стив Балмър и Уорън Бъфет.

Тяхното общо положение е повишен от 700 милиарда $ на 1,5 трлн. $ по врем на пандемията. Този растеж обаче не е равносилен при всички тях, като благосъстоянието на Мъск е повишено с повече от 1000% %, а това на Гейтс – със „ скромните “ 30%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР