Пандемията от COVID-19 доведе до огромни промени в световния спорт.

...
Пандемията от COVID-19 доведе до огромни промени в световния спорт.
Коментари Харесай

Лудост! На Гран при на Турция се надяват да има поне 100 000 зрители

Пандемията от COVID-19 докара до големи промени в международния спорт. Световни шампионати във всевъзможни дисциплини бяха принудени да ревизират календарите си по този начин, че да организират надпревари безвредно, да се съобразят с условията на обособените страни и да имат опция да пътуват за съответната дестинация. Всичко това докара до връщането във Формула 1 на писти, които никой не очакваше да посети през 2020 година като Имола, Нюрбургринг и Истанбул парк. Организаторите на Гран при на Турция даже се надяват не просто на трасето през ноември да има фенове, само че трибуните да са съвсем цялостни.

Капацитетът на трибуните на Истанбул парк е към 125 000 души.

Председателят на компанията Интерсити (която е уредник на надпреварата) Вурал Ак заяви, че надпреварата ще е с аудитория. Според него откритото пространство разрешава събирането на до 100 000 души.

„ Трябва да сме подготвени за всичко “, съобщи Ак, представен от Аутоспорт. „ Ако епидемията се утежни, тогава надпреварата ще е без фенове. Ние обаче познаваме потенциала на трасето. Общо към 220 000 фенове могат да гледат – от трибуните и отворените пространства. В момента някои секции са затворени. Около 100 000 души могат да следят конкуренцията при съблюдаване на разпоредбите за обществено разграничаване. “

Билетът за ден за открита повърхност ще коства 30 турски лири – към 6,65 лв. – и 90 лири за три дни (почти 20 лева). Ак изясни, че задачата на Интерсити не е облага.

„ Билетите влизат в продажба идната седмица и считаме, че ще се изчерпят доста бързо “, добави той.

Истанбул парк би трябвало занапред да получи дефинитивно утвърждение и съответния лиценз, защото там от няколко години не са провеждани огромни интернационалните надпревари.

„ До надпреварата има два месеца и половина. По-опитен екип ще дойде, с цел да види какви усъвършенствания са нужни. В положение сме да осъществим всичко, тъй като се постарахме пистата да е в подготвеност – все едно на следващия ден ще има съревнование “, сподели още Ак.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР