Пандемията оказа негативен ефект върху туристообмена между България и Русия

...
Пандемията оказа негативен ефект върху туристообмена между България и Русия
Коментари Харесай

Активизираме рекламата на българския туризъм в Русия

Пандемията оказа отрицателен резултат върху туристообмена сред България и Русия и в посока възобновяване на двустранното съдействие ще се подхващат редица стъпки, като една от тях е активизиране на рекламните действия на съветския пазар. Това стана ясно след среща сред министъра на туризма Христо Проданов и посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

" Истински имам вяра, че нашите взаимоотношения би трябвало да са положителни, да се задълбочават и нашите два народа да поддържат тясна връзка. Това ще подсигурява и сполучливото бъдещо съдействие в туризма ", съобщи министър Проданов. По думите му Министерството на туризма ще работи интензивно за разпространение на дестинация България пред съветските жители, само че и за възобновяване на интереса на българите към Русия. Той е повдигнал въпроса за възобновяване на постоянните линии от Русия до България, както и чартърите сред двете страни, оповестиха от туристическото ведомство.

Митрофанова е подчертала, че има положителни благоприятни условия за развиване на културно-историческия и поклоннически туризъм и в двете страни с съществуването на голям брой културни здания, религиозни обекти и места за поклонение. Необходимо е да се засилват откритите канали на взаимоотношение и съдействие, като измежду тях е двустранната междуправителствена комисия, където туризмът непроменяемо е работна тематика.

По време на срещата бяха разисквани тематиките за ускореното издаване на визи за съветските жители, които желаят да почиват у нас, както и значимостта от възобновяване на практиката за присъединяване на съветските градове и райони в туристически изложби и събития, свързани с туризма в България. Подчертана бе значимостта от усилване и на българското присъединяване в съветските туристически конгреси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР