Пандемията на новия коронавирус лиши снукъра от множеството големи турнири

...
Пандемията на новия коронавирус лиши снукъра от множеството големи турнири
Коментари Харесай

Снукър битка за оцеляване още през март

Пандемията на новия ковид лиши снукъра от множеството огромни шампионати в Китай, което редуцира календара до оставащи единствено четири шампионата до края на сезона. Съответно още в края на февруари и началото на март месец някои играчи би трябвало да мислят за оцеляването си в професионалния тур.

При по този начин стеклите се условия идното идната седмица намерено състезание на Гибралтар е доста по-важно събитие от нормално. Особено в случай, че един от въпросните четири оставащи шампионата е Шампионата на тура, където ще вземат участие единствено играчите от топ 8 на едногодишната класация. Друг от тях пък е новосформираният World Snooker Tour Pro Series, който не дава кой знае какъв брой благоприятни условия за печелене на пари и надлежно нанагорнище в снукър йерархията.

Има няколко относително изненадващи имена, които до последно ще треперят за опазване на професионалния си статут: първенецът от Европейския Мастърс 2018 Джими Робъртсън, трикратният ранкинг четвъртфиналист Крис Уейклин, " новобранецът на годината " за 2019/20 Луис Хийткоут и китайските гении Юан Сидзюн и Луо Хонгао.

Най-предно класираните осем играчи от едногодишната класация, които не са в топ 64 на формалната (двугодишна), също ще бъдат " избавени от изпадане ". В момента отпред на тази компания са Джейми О'Нийл, Шу Си и Чан Бингуй, само че разликите в активите на тези състезатели са оскъдни. Само едно положително показване до края на сезона може съществено да размести пластовете, по тази причина и интригата е доста сериозна.

Страхотен образец за такава въртежелка е сензационният успех на Джордан Браун в Откритото състезание на Уелс, който го изстреля нагоре в ранглистите, само че в същото време избута на съдбовната 65-а позиция Иън Бърнс. Легендата Джими Уайт пък е единствено на 2 000 паунда от тур карта през едногодишната ранглиста, само че даже да не я заслужи, евентуално ще получи от специфичните предложения на World Snooker за " изцяло творчество ".

Ето кои към този момент са най-предно класираните осем състезатели в едногодишната класация, които не са в топ 64 на формалната (двугодишна) международна ранглиста:

1. Джейми О'Нийл (23 000 паунда в актива) 2. Шу Си (21 000) 3. Чан Бингуй (20 000) 4. Сам Крейги (19 500) 5. Анди Хикс (19 500) 6. Крис Уейклин (17 000) 7. Луо Хонгао (17 000) 8. Джаксън Пейдж (16 000)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР