Пандемията естествено е голямо изпитание пред България, но не пандемията

...
Пандемията естествено е голямо изпитание пред България, но не пандемията
Коментари Харесай

Зарков: Целта на БСП е да убеди хората да й дадат доверие да състави правителство


" Пандемията естествено е огромно тестване пред България, само че не пандемията е отговорна за рушенето на институциите. Не е пандемията отговорна за систематичното тъпчене на всеки престиж в България. Не е пандемията отговорна, че благородната специалност на учителите се прави от хора в зрелост. Не е пандемията е отговорна, че медицинските сестри в яслата, където върви щерка ми, са също пенсионери - правят своята работа със същата себеотдаденост, само че го вършат, тъй като пенсията не им стига и тъй като няма други, които да дойдат. Пандемията, с всичките си провокации, осветли по жесток метод неналичието на промени и пропуснатите минимум четири години от това ръководство ". Това сподели заместник-председателят на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

Спирайки се на разискването в Народното събрание на изборни правила, депутатът от левицата разяснява: " Днес се обсъждаха изборни правила, които трябваше да създадат две неща- да кажат на здравите гласоподаватели по какъв начин да гласоподават и по какъв начин ще гласоподават карантинираните. На тези два въпроса през днешния ден в Народното събрание на първо четене не получихме отговори ".

Зарков подчертава, че казусът с изборните правила не се е появил едвам около пандемията. " В този мандат това е дванадесетия път, в който се преглежда Изборния кодекс. Проблеми, които стоят пред изборния развой и които пораждат съмнение от години, не бяха решени нито един път от тези дванадесет пъти ", разкри той. Социалистът уточни един от тези неразрешени въпроси, които Българска социалистическа партия слага към този момент няколко пъти - изборните описи. Той даде образец споследните парламентарни избори през 2017 година, когато Национален статистически институт е преброил към 5,8 млн. души в България имащи право на глас, а в изборните описи е имало 6,8 млн. имена.

" Предложението ни за въвеждане на видеонаблюдение след края на изборния ден, когато стартира броенето на бюлетините и попълването на протоколите, ще докара до по-голяма бистрота и по-голямо доверие в процеса. Това е и една от тематиките, която срещна огромен консенсус измежду всички опозиционни политически сили, в това число и тези, които участваха на консултациите при президента ", сподели още Крум Зарков.

По мотив метода, по който ще се извърши това видеонаблюдение, Зарков изясни: " Повечето избори в България се организират в учебни стаи, които са оборудвани с камери. Става дума да се даде позволение тези камери да бъдат потребление за онлайн предаване. Всеки български жител ще може да гледа онлайн какво се случва във всяка изборна секция ".

Като най-голямото предизвикателство пред Българска социалистическа партия на тези избори Зарков дефинира представянето на стратегия, която да убеди огромна част от хората да гласоподават за нея.

" Гледайки последните социологически сондажи, има две реалистични благоприятни условия за последващо държавно управление - коалиция и ръководство към ГЕРБ и коалиция и ръководство към Българска социалистическа партия. Това е изборът на тези парламентарни избори и нашата цел е да убедим хората да ни дадат доверие да съставим държавно управление ", означи Крум Зарков

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР