Пандемията е нанесла финансов удар в размер на 300 млрд.

...
Пандемията е нанесла финансов удар в размер на 300 млрд.
Коментари Харесай

COVID-19 е отнел 300 млрд. евро от БВП на Германия

Пандемията е нанесла финансов удар в размер на 300 милиарда евро на немската стопанска система и ще са нужни години за изтриване на провалите върху стопанството на страната, сочи проучване на немския частен институт за икономически анализи и изследвания IW Cologne, оповестено на 24 май. 

Най-сериозни са загубите в интервала април-юни на 2020-а - 100 милиарда евро, плюс още толкоз, разпределени през другите три тримесечия на предходната година. Институтът от Кьолн предвижда, че през първото полугодие на 2021-а болестта ще отнеме още 100 милиарда евро от Брутният вътрешен продукт на Германия. Въпреки че ускорената програма за имунизация е обещаваща, отражението на продължителното безучастие на бизнеса ще остави отпечатък. 

" Ще са нужни години за балансиране на загубите и на структурните деформации ", показва в електронно изказване Михаел Хютер - шеф на изследователския институт. Той прибавя, че най-сетне има по-висок растеж на имунизираните и това е събитие, което не трябва да се заобикаля. 

Общият стопански резултат на пандемията е в размер на към 9% от Брутният вътрешен продукт на Германия. Стопанството на страната сега е в развой на смяна, пробвайки се да се изтръгне от рецесията, тъкмо когато " епохата Ангела Меркел " завършва. 

Берлин стартира да разхлабва строгите противопандемични ограничения след постоянния спад на броя на инфектираните. На 24 май страната регистрира приблизително 62.5 инфектирани на 100 хиляди души през предходните седем дни - най-ниското равнище от края на февруари. След неувереното начало имунизацията набра скорост и към този момент към 40% от популацията на страната е получило първата си доза от утвърдените ваксини, а 14% са с две дози, по публична информация на министерството на опазването на здравето. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР