Пандемията доведе до пик на онлайн платформите. През последната година

...
Пандемията доведе до пик на онлайн платформите. През последната година
Коментари Харесай

Как OnlyFans допуска нецензурирано съдържание с непълнолетни

Пандемията докара до пик на онлайн платформите. През последната година животът ни се реалокира в интернет, а поради рецесията хиляди взеха решение да изкарват пари, като продават свои фотоси. Такъв е казусът на английския уебсайт OnlyFans – платформа за възрастни, в която потребителите качват „ извънредно “ наличие единствено за почитателите, които са си платили абонамент.

В множеството случаи това са разголени фотоси и видеа, само че не безусловно – по този начин да вземем за пример звезди като Крис Браун, Карди Би и Бела Торн оферират взор над персоналния си живот, само че не без да прекрачват границата. По-скоро споделят клипове зад кадър или фрагменти от всекидневието им. Megan Thee Stallion и Бионсе пък дори я възпяват в дуета си Savage Remix!

Платформата е известна и у нас, а измежду основателите на наличие са главно млади девойки, решили да изкарват пари с по-пикантни снимки. Голяма част от тях са на възраст сред 18 и 22 години и имат упоритостта да станат... инфлуенсърки. Вече даже се оферират професионални образования за насърчаване на профила там, сходно на тези в Инстаграм. 



Идеята за бърза популярност и лесна облага без сериозна работа напълно естествено обзема и малолетните девойки. Разследване на Военновъздушни сили откри, че OnlyFans не съумява да попречи на малолетни консуматори да продават свои фрагменти със полово наличие или да вземат участие в непознати такива. Масово девойки и момчета под 18 години използват фалшиви данни, с цел да си основат сметки. Полицаи описват, че 14-годишно дете даже е употребило паспорта на баба си, с цел да се записва. Според полицията това е „ експлоатиране “ на деца, въпреки от OnlyFans да са безапелационни, че системата им за инспекция на възрастта „ надвишава “ регулаторните условия.

Платформата има повече от милион „ основатели “, които споделят видеоклипове, фотоси и известия непосредствено с клиенти против месечна такса. В подмяна на хостването на материала, OnlyFans взема 20% дял от всички заплащания. И въпреки там да може да се качва всякакво наличие, доминира порнографията, по тази причина и има условие да си пълновръстен, с цел да го използваш.

Сайтът съществуваше и преди пандемията, само че по време на локдауна, когато всички бяха принудени да си стоят у дома, мрежата им се е нараснала близо 10 пъти спрямо 2019 година и в този момент има повече от 120 милиона консуматори. Някои основатели са се трансформирали в милионери с помощта на сметките, само че за множеството това е просто втори приход, с който да оцелеят по време на пандемията.

Но BBC проверява опасенията, че младежи продават порнография на уеб страницата, макар че е нелегално хората да разгласяват или споделят неприлични изображения на деца. За задачата екип от публицисти съумява да сътвори акаунт за малолетен, като използва  идентификация на 26-годишен човек, с цел да потвърди, че инспекцията на възрастта не се прави действително. В резултат стартира и полицейско следствие, което е открило малолетни консуматори както от Англия, по този начин и от Съединени американски щати.

Едно от девойките, до които са стигнали проверяващите, разкрило пред тях, че е влизало в уеб страницата, когато е било едвам на 13 години. И въпреки главният им претекст за основаването на наличие е да изкарват пари, те натрупат и известност в обществените мрежи, където лайковете и почитателите са се трансформирали в по-ценна валута от самите пари. 

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР