Пандемиите са част от новата нормалност, а следващата може да

...
Пандемиите са част от новата нормалност, а следващата може да
Коментари Харесай

Бил Гейтс предупреждава: Не сме подготвени за следващата пандемия“

Пандемиите са част от новата нормалност, а идната може да е 10 пъти по-опасна от сегашната. Има заплаха от народен нарцисизъм при разпределянето на имунизациите, предизвестява милиардерът-филантроп Бил Гейтс.

Основателят на " Майкрософт " Бил Гейтс предизвестява, че светът би трябвало да се приготви за нови пандемии. Пандемиите са част от новата нормалност, " по същия метод, по който са земетресенията, ураганите торнадо и климатичните промени, " споделя Гейтс в изявление за немския ежедневник " Зюддойче Цайтунг " (ЗЦ).

" Не сме готови "

65-годишният мултимилиардер счита, че човечеството би трябвало добре да научи настоящия урок, който гласи: " Не сме готови за идната пандемия ". Според него, една последваща пандемия може да се окаже 10 пъти по-опасна от сегашната. В същото време Бил Гейтс приветства научните достижения в създаването на ваксини: " Това е същинско знамение. Ако пандемията беше избухнала преди 5 години, светът в никакъв случай нямаше да успее толкоз бързо да създаде ваксини. "

В този подтекст Гейтс предизвестява за заплахата от народен нарцисизъм при разпределянето на имунизациите и приканва държавните и държавните ръководители да се погрижат за обективен достъп до препаратите. В битката против пандемията нито една страна не може да се оправи сама, убеден е той.

" Краят на пандемията ще пристигна "

Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда през днешния ден разгласиха публикация и в платформата Xing, в която показват очаквания за скорошно справяне с пандемията. " В момента от COVID-19 боледуват толкоз доста хора, че е мъчно да си представим края на пандемията, само че той ще пристигна, " пишат филантропите.

Те категорично хвалят Германия за битката ѝ против ковид: " Без дългогодишния ангажимент на Германия в Световната здравна организация (СЗО) и в други значими партньорства (...), светът би имал по-малко сили да се оправи с COVID-19, в сравнение с има в този момент, " настояват те.

" Фалшивите информации удължават пандемията "

На въпрос на ЗЦ за тайните теории, свързани с ковид и съответно с неговата персона, Бил Гейтс дава отговор по този начин: " Голямо предизвикателство е, когато хората търсят елементарни решения. Те се питат дали пък зад тази пандемия не се крие някой. Лошо е, когато лъжливи информации възпират хората да се имунизират. Защото това удължава времетраенето на пандемията. " Според Бил Гейтс, битката против COVID-19 е грандиозно историческо изпитание.

В изявлението за вестника Гейтс споделя още, че се е ваксинирал предходната седмица с първата доза. " Аз съм на 65 години и попадам в групата, която към този момент има право. Ваксинирах се незабавно, щом ми пристигна редът, " изяснява предприемачът-филантроп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР