Панатинайкос след осем години спечели Купата на Гърция, надделявайки над

...
Панатинайкос след осем години спечели Купата на Гърция, надделявайки над
Коментари Харесай

Масови мелета и сълзотворен газ на финала за Купата на Гърция

Панатинайкос след осем години завоюва Купата на Гърция, надделявайки над ПАОК с 1:0 с помощта на дузпа, осъществена от Айтор Канталапиедра в 34-ата минута.

Мачът обаче ще се запомни с всеобщ пердах сред почитателите на двата тима преди мача, конфликти с полицията, както и пародийни моменти в съществени епизоди от мача, който се игра на Олимпийския стадион " Спирос Луис " в Атина. За арбитър на мача беше извикан Антонио Матеу Лаос от Испания.

" В гръцкия футбол нищо не се трансформира, колкото и години да минат ", написа след мача журналистът Йоргос Стасинопулос от известния вестник " Фос ".

Дузпата в 34-ата минута беше дадена много авторитетно от Матеу Лаос, което много ограничи митингите. И по този начин Панатинайкос завоюва 19-а купа в историята си и първа от осем години насам.

Това беше край, който беше белязан от мрачни епизоди от пердах сред почитателите и на двата тима и който стартира с 32 минути забавяне, до момента в който беше пресечен за към нови 25 минути след гола на Панатинайкос. Финал, който е знамение, че стартира и приключи. Сълзотворен газ, светкавици, камъни и конфликти откраднаха шоуто в друга посока и едвам не доведоха до покруса. Това, че мачът стартира с 32 минути забавяне до момента в който се укротят почитателите, наподобява се отрази на футболистите и двата тима изглеждаха много непохватни и мъчно създаваха някакви прилични офанзиви.

Постепенно Панатинайкос заигра по-добре и при първата прилична опция съдията отсъди дузпа поради фаул на Виериня против Мият Гачинович. След като се съветва с сътрудниците си от стаята за видео-помощ, Лаос призна дузпата, а Айтор я вкара. Това докара до ново прекъсване на мача поради вълнения, а голмайсторът беше ударен с камък по ръката от почитател.

Чак в края на първото полувреме ПАОК стигна до първа опция, само че вратарят Бриньоли избави. Първите 20 минути на втората част бяха за Панатинайкос, а след 65-ата минута Разван Луческу направи няколко промени, които се отразиха благотворно. Резервата Шваб, както и Андрия Живкович можеха да нанесат решителен удар за 1:1. При ударът с глава на Шваб Коцирас беше застанал на голлинията и мазета, а при този на Живкович вратарят сподели класа и избави.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР