Памперс, разработен от инженери от университета Пардю, разполага с вграден

...
Памперс, разработен от инженери от университета Пардю, разполага с вграден
Коментари Харесай

Памперс открива инфекции на пикочните пътища

Памперс, създаден от инженери от университета „ Пардю ”, разполага с вграден датчик, който с акуратност открива съществуването на зараза на пикочните пътища. Как? Като следи за съществуване на нитрити в урината. Те са белег за възпалителен развой и бактериално разложение на урината.

Устройството включва датчик на хартиена основа, акумулатори, които работят единствено при контакт с урина, прилежаща електроника и Bluetoth предавател за транспорт на данните. Такива може да получава всяко свързано устройство. Точните стойности на нитритите се предават до две минути.

Инфекцията на пикочните пътища (ИПП) е бактериална инфекция, която визира част от пикочните канали. Когато визира долните пикочни пътища, болестта е познато като обикновен цистит (възпаление на пикочния мехур), а когато визира горните пикочни пътища, болестта е познато като пиелонефрит (възпаление на бъбреците). Симптомите за зараза на долните пикочни канали включват болезнено уриниране и постоянно уриниране или постоянно чувство за нужда от уриниране (или и двете), до момента в който признаците на пиелонефрита включват температура и болка в хълбока в допълнение към признаците за зараза на долните пикочни пътища. При по-възрастните и при доста младежи, признаците могат да не бъдат по този начин изразени или да не са съответни. Основата причина и за двете е Ешерихия коли, само че в редки случаи причинители могат да бъдат и други бактерии, вируси или гъбички.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР