Паметникът на Альоша остава на хълма Бунарджика засега, тъй като

...
Паметникът на Альоша остава на хълма Бунарджика засега, тъй като
Коментари Харесай

Альоша остава на Бунарджика засега

Паметникът на Альоша остава на хълма Бунарджика към този момент, защото групите в локалния парламент на Пловдив отложиха преместването, настоявайки ориста му да се реши след референдум, оповестява „ 24 часа “.

Общинските съветници от ДСБ Владимир Славенски и Йоно Чепилски внесоха искане монументът да бъде изместен до края на годината в музея на социалистическото изкуство. Въпросът обаче няма да се гледа на идното съвещание на локалния парламент на 17 януари. На заместник–кметовете Тошо Пашов и Женя Милчева е предоставено да създадат механически и финансов разбор по какъв начин ще стане преместването и какъв брой ще коства.

„ Да, Пловдив има други съществени проблеми, само че този монумент е обвързван с един от най–мрачните интервали в българската история “, повтори пред БиТиВи тезата си Славенски.

Колегата му от Българска социалистическа партия Калин Милчев е безапелационен, че Альоша е на мястото си и е знак на битката срещу фашизма. „ Над 400 000 български бойци са взели участие по фронтовете, а жертвите са 20 000 “, напомни той.

Категорично за публично разискване и референдум са групите на „ Съединени за Пловдив “ и Има Такъв Народ. „ Редно е да се обсъдят правните, техническите и финансовите аспекти на този въпрос “, съобщи Стефан Послийски от „ Съединени за Пловдив “.

А Борислав Инчев от „ Браво, Пловдив “ уточни, че Пловдив има доста по–важни проблеми за решение като градския превоз, почистването на река Марица, презастрояването.

Съветниците от ГЕРБ ще излязат с позиция другата седмица, само че и в техните редици се чуват гласове, че Альоша не стои на дневен ред.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР