Паметник на Емил Димитров откриха в родния му Плевен. Общината

...
Паметник на Емил Димитров откриха в родния му Плевен. Общината
Коментари Харесай

Паметник на Емил Димитров откриха в родния му Плевен

Паметник на Емил Димитров откриха в родния му Плевен.

Общината провежда поредност от прояви през днешния ден по случай празника на града.

„ В предишното в Плевен се организира най-големият в страната пролетен панаир. Този панаир не е имал конкуренция по повод мащаба и размерите си. За 28-а година е бил посетен от 45 хиляди души “, сподели Нели Дакова от Регионалния исторически музей.

Тържествена сесия стартира в 10.00 часа. По-късно празничен обред ще събере плевенчани на централния площад "Възраждане ". С неповторим обред ще се учреди първият за страната гвардейски училищен оркестър към Средно учебно заведение "Иван Вазов ". В 13.00 часа бе формалното разкриване на паметника на Емил Димитров. Автор е скулпторът Константин Симеонов - Костика.

„ Памет към създателя и актьора Емил Димитров. Да съхраним музиката му, песните му. Това сме ние “, сподели той.

Средствата за изработването бяха набрани с поредност дарителски начинания на организации и жители.

Със слово по случай празника към присъстващите се обърна кметът на Община Плевен Георг Спартански: „ Днешният ден е за памет и благодарност, за равносметка и проекти за бъдещето. Памет и благодарност за всички тези, които работеха преди да дойдем ние, които сътвориха сърцато основите на града. С горделивост демонстрираме на нашите посетители възобновената Градска градина и водната каскада, преобразения площад пред ДКТ „ Иван Радоев”. Работим за това Плевен да става още по-красив и пъстър, да бъде мотив за горделивост за всички плевналии, където и да са по света. Днес е ден и да си кажем какво не ни доближава, с цел да създадем града ни подобен, какъвто го виждаме в фантазиите си. Хората всекидневно изискват от нас и ние сме длъжни да им даваме от ден на ден, по тази причина са ни дали своят вот доверие и би трябвало да го оправдаем. Ще ми се да имам вяра, че всички дружно ще успеем - в случай че работим в една посока, с общи старания, с общ разум, дух, сърце и гений ще създадем Плевен подобен, какъвто желаеме да го оставим на децата ни. Нека бъдещият ден е пъстър и хубав, това зависи от всички нас и имам вяра, че можем да го реализираме дружно, в случай че работим със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето. Нека Бог да пази Плевен и България! Честит празник, плевналии!”, сподели господин Спартански.

Вечерта Празникът на Плевен продължава с два концерта на площад „ Възраждане”. От 20.30 часа на сцената ще се качат група „ Хоризонт”, а от 21.30 часа - рок група „ Легендите”. За край ще има празнична заря.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР