Паметни плочи на Васил Левски ще бъдат поставени във всички

...
Паметни плочи на Васил Левски ще бъдат поставени във всички
Коментари Харесай

Откриват паметни плочи на Апостола на свободата в община Брегово

Паметни плочи на Васил Левски ще бъдат сложени във всички 8 обитаеми места от община Брегово. Инициативата е във връзка 150-та годишнина от гибелта на Апостола, която се отбелязва през 2023 година. Първата плоча ще бъде открита на 7 май в село Балей , сподели ръководителят на Общобългарския комитет " Васил Левски " в Брегово Кирил Кунчев

" Решението за откриването на паметните плочи беше обвързвано с процедура по откриването им още през тази година. Като оценихме, че би било добре това разкриване да става поредно във всяко едно от обитаемоте места, когато са обичайните локални събори ".

На 21 май ще бъдат открити паметни плочи в Куделин и Косово, на 11 юни в Тияновци и Ракитница, на 18 юни във Връв, на 25 юни в Делейна и на 10 септември в село Гъмзово. Всяка плоча ще включва друг завет от " Етичния кодекс на държание и национална работа ":

" Паметните плочи ще бъдат направени от сиво-бял мрамор, с лика на Апостола, годината на раждане и годината на неговата крах, и един къс текст, който текст е взет от етичния кодекс за национална работа, който е артикул на Общобългарски комитет " Васил Левски ", изясни още Кирил Кунчев.

Финансирането е обезпечено от Община Брегово, като всички общински съветници са дали своят вот " за ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР