Пълното срастване между партийни личности и държавните дружества в системата

...
Пълното срастване между партийни личности и държавните дружества в системата
Коментари Харесай

ДКК: Държавни дружества се ползват като пощенски кутии от партийни пресцентрове

Пълното слепване сред партийни персони и държавните сдружения в системата на Държавната консолидационна компания (ДКК) е довело до там, че през днешния ден тези структури се употребяват за партиен пиар в навечерието на предизборната акция. Това поврежда имиджа на предприятия с дългогодишна история и може да навреди на контракти, които се извършват в България и в чужбина, се показва в позиция на ДКК .
 Уволнената шефка на ДКК: Да не употребяваме ДАНС като чучело
Уволнената шефка на ДКК: Да не употребяваме ДАНС като чучело

Смиляна Нитова очаквала да бъде уволена

Изявлението е по повод обвиненията за нередности, отправени от ВМЗ и Кинтекс, които според Държавната консолидационна компания съдържат манипулативна информация, изнасят комерсиална информация и обиди към трети лица, които от своя страна могат да заведат каузи за репутационна щета, за които страната ще би трябвало да заплаща.

" Изразяваме мощно терзание, че обществени позиции, изразени от ръководител на една от партиите в Република България, по-късно се мултиплицират от държавни сдружения , с което те директно се въвличат в предизборната акция ", заявяват от ДКК.
 ВМЗ даде на прокурор контракт, подписан, когато Никола Стоянов бил началник на Съвета на шефовете Обновена
ВМЗ даде на прокурор контракт, подписан, когато Никола Стоянов бил началник на Съвета на шефовете

Обвиняват го и за нарушение на контракт с " Кинтекс "

От Държавната консолидационна компания показват, че това дава отговор въпроса по какъв начин и на какво съображение са избирани ръководителите на тези постове и дали водеща е била експертизата им или единствено избрана партийна принадлежност. " Също по този начин, в част от тези сдружения към този миг няма назначени чиновници за Връзки с обществеността и в този смисъл е допустимо сходни информации да се приготвят от партиен пресцентър, като държавните сдружения да се употребяват като пощеснка кутия, от която медиите да ги получават ", се споделя още в позицията.
 Никола Стоянов е разпоредил инспекция в
Никола Стоянов е разпоредил инспекция в " Кинтекс "

Служебното държавно управление обмисля нова формула за помощ на бизнеса в изискванията на инфлация

От ДКК допълват, че към този момент  нямат информация на какво съображение ВМЗ са превели за един ден задатък от 3 млн. лева на строителни компании , без да е извършен конкурс. Освен това н ямат и уточнения по направените заплащания от Кинтекс към офшорна компания в Дубай на стойност 800 хиляди лева

" Общото сред тези преводи е, че са осъществени незабавно откакто предходния министър на стопанската система е напуснал поста и при извънредно съкратени периоди. Нещо повече - новият министър на стопанската система бе разпоредил прекъсване на всички заплащания до осъществяване на разбор в обществените предприятия, само че това предписание не е било изпълнено. В резултат милиони левове са ориентирани към частни компании, без обосновка пред принципала в лицето на ДКК ", се отбелязва в позицията.
 Директорът на ВМЗ-Сопот: Няма банкрут, а
Директорът на ВМЗ-Сопот: Няма банкрут, а " политическа поръчка "

Иванов заплаши служебният министър на стопанската система да го съди за клюка

От ДКК акцентират още, че са съществено обезпокоени, че е допустимо да се приготвя замесване на държавните предприятия в предизборната акция освен посредством медийна агитация, само че и посредством финансиране на близки компании до политически лица.
 Нинова удовлетворена, че украинският дипломат оборил лъжите за износа ни на оръжия за Украйна
Нинова удовлетворена, че украинският дипломат оборил лъжите за износа ни на оръжия за Украйна

Призова служебния кабинет да се преценява с решението на Народно събрание

Към момента в " Кинтекс " и ВМЗ са подхванати кадрови промени като сега, в който новите лица влязат в сдруженията, ще създадат цялостен одит и ще дават наличната информация на обществеността, показват от Държавната консолидационна компания.
 Смениха управлението на ДКК
Смениха управлението на ДКК

За изпълнителен шеф е определен Венцислав Димитров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР