Пълнометражният Луцифер“, посветен на най-скъпата , притежавана от българската държава,

...
Пълнометражният Луцифер“, посветен на най-скъпата , притежавана от българската държава,
Коментари Харесай

Филмът „Луцифер“ с онлайн примиера

Пълнометражният „ Луцифер “, отдаден на най-скъпата, притежавана от българската страна, ще бъде част от програмата на тазгодишното издание на фестивала Master of Art. 

Тя е дело на един от основоположниците на Мюнхенския сецесион – немския художник Франц декор Щук. „ Луцифер “ е част от „ тъмно-монументалния ” му интервал, като център на картината е характерният за творчеството на художника „ човек-демон “.

Княз Фердинанд е този, който купува и донася картината в България след свое пътешестване, включващо посещаване на ателието на Фон Щук. Творбата е подарена на страната от сина му Борис, а в този момент тя се съхранява в „ Квадрат 500 “. С хипотетична цена от над 30 милиона $, „ Луцифер “ е най-ценната картина в Националната изложба.

Филмът учи по какъв начин се възприема и цени една картина, само че не опирайки се на образното и повърхностното, а прониквайки по-надълбоко, анализирайки и опознавайки епохата, течението, философията и естетиката, скрити в картината.



Тазгодишното издание на фестивала за писмено кино Master of Art ще се организира, както през април, по този начин и в цялостното си издание от 1 до 24 септември в кино „ Люмиер Лидл ”.

От 9 до 30 април ще имаме опция гледаме над 30 кино заглавия. Те ще са налични единствено на територията на страната посредством платформата „ Нетера “, като цената на всички филми на онлайн фестивала е 10 лева

„ Стихията Медея “ е другото българско заглавие, което ще има своята премиера на тазгодишния фестивал. Това е документален филм, проследяващ реализацията на театралния план „ Медея “ на актрисата.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР