Пълномащабната инвазия на Русия в Украйна ни напомни за важността

...
Пълномащабната инвазия на Русия в Украйна ни напомни за важността
Коментари Харесай

Мецола: Инвазия на Русия в Украйна ни напомни за фундаменталната идея на ЕС като антидот на войната

Пълномащабната инвазия на Русия в Украйна ни подсети за значимостта на мира и фундаменталната концепция на Европейски Съюз като антидот на войната. Това сподели Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент във видеообрщение по време на форума „ Европейски Съюз се среща с Балканите “ (EU Meets the Balkans), който се организира през днешния ден в София. Форумът, който се организира за втора поредна година, е проведен от Европейския демократичен конгрес, подсилен от партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България.

 

По думите й Европейски Съюз е показал невиждани резултати като се е застъпил за Украйна. 

 

Сигурността и стабилността в нашия район са основни за стабилността на Европейски Съюз. Западните Балкани приканиха за ускорение на процеса по разширението. Беше заключено, че той лишава прекомерно доста време, разяснява тя. 

 

По думите й „ светът се трансформира, а с него и Европейски Съюз “. Сред последните достижения ние гарантирахме статус на Босна и Херцеговина, жителите на Косово няма повече да се нуждаят от виза, с цел да пътуват в Шенген, уточни тя. 

 

Западните Балкани би трябвало да продължат да се стремят да реализират критериите на политиката за разширение, сподели още Мецола. 

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР