Пълно противоречие във вижданията на лекарите и здравния министър и

...
Пълно противоречие във вижданията на лекарите и здравния министър и
Коментари Харесай

Щабът натиска Борисов за затваряне, той ги праща да успокояват хората


Пълно несъгласие във вижданията на лекарите и здравния министър и това на премиера Бойко Борисов във връзка с по-строги ограничения против ковид пролича през днешния ден. Още преди няколко дни изтече информация, че сред Борисов и Ангелов е имало изострен спор поради настояването на министъра за цялостно затваряне на страната. Появиха се и клюки, че професорът е декларирал, че ще подаде оставка, в случай че ограниченията не се трансформират.

Днес Ангелов, членове на НОЩ и шефовете на огромните столични лечебни заведения бяха на среща в Министерския съвет час преди изключителния брифинг на здравните управляващи. Медии не бяха осведомени какво се случва, само че по-късно пресцентъра на Министерски съвет пусна информация, в която се споделя, че министър председателят Бойко Борисов е срещу нови по-строги ограничения и че е заръчал на лекарите да успокоят хората, че е тежко на всички места и че здравната система се оправя.

Министър Ангелов, проф. Мутафчийски, проф. Балтов, доцент Кунчев и проф. Богов обаче застанаха пред хората в 17.00 часа през днешния ден и ясно изнесоха данни, че системата е съвсем блокирана, болестта нараства с притеснителни темпове и че лекари недостигат. Проф. Ангелов акцентира, че е първо доктор, а след това министър и че няма по какъв начин да сложи нещо друго пред човешките животи и здравето, очевидно визирайки стопанската система и митингите на някои сектори.

От държавната пресслужба излязоха с ново известие откакто здравният министър ясно се разгласи за доста строги ограничавания най-малко за три седмици. Правителството, се споделя в прессъобщението, ще вземе решение за новите ограничения на идващото си съвещание. Представените през днешния ден от НОЩ ограничения ще бъдат разисквани бранш по бранш по време на съвещанието на кабинета. След което ще бъде взето съответно решение за използването им, прибавят от Министерския съвет.

По-рано през днешния ден Борисов написа във Facebook: " Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично сега. Винаги преди всичко, във всяко едно наше деяние са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и доста оздравели. В същото време следим и % на инфектираните. С нито една мярка не би трябвало да прекалява, необходим е баланс. За да бъдат увеличени приходите и пенсиите, с цел да оказваме помощ на бизнеса, даже за закупуването на имунизациите или за поддръжката на болничните заведения –за всичко това би трябвало да имаме работеща стопанска система. Обсъждаме настоящата конюнктура със здравния министър и членовете на Националния действен щаб. Всеки отчет на лекарите се проучва деликатно ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР