Пълно несъгласие с идеята да се създаде специален избирателен район,

...
Пълно несъгласие с идеята да се създаде специален избирателен район,
Коментари Харесай

Захариева посече идеята за избирателен район „Чужбина”

Пълно противоречие с концепцията да се сътвори специфичен изборен регион, който да обхване българските жители в чужбина, изрази външният министър Екатерина Захариева. Мнението си тя изрази на онлайн среща, която се организира под надслова: „ Българите в чужбина и целите във външната ни политика ”.

Повод за разискването на въпроса даде на диаспората, от която пристигнаха над 87 000 заявки за гласоподаване и поради това бяха формирани рекордните 465 изборни секции. Тази мощна интензивност въодушевява някои наши сънародници зад граница да възобновят дългогодишните си претенции да им бъде разрешено да излъчват лични представители в българския парламент.

Захариева обаче възразява. „ Аз съм скептична и съм срещу. Считам, че ще се раздели още повече българската общественост ”, съобщи първият ни посланик, която е и претендент за народен представител от ГЕРБ.

В същото време, външният министър зае типичната за дейците на партията й двойнствена позиция, при която по едно и също време демонстрират песимизъм по отношение на дадена самодейност и в това време настояват, че я поддържат – както години наред правеха с машинното гласоподаване. „ Все отново ще напомня, че партия ГЕРБ го предложи това 2016 година Те и българите в чужбина са разграничени по този въпрос. Да, някои желаят, други смятат, че това ще докара до разделяне. Ние предложихме през 2016 година да се вкара този регион с изменение на Изборния кодекс. Никой не ни поддържа тогава ”, заразказва Захариева.

Накрая заключи: „ Но като цяло, това ще раздели съгласно мен гласоподавателите и депутатите даже на тези, които живеят в България, и тези, които живеят в чужбина. ”
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР