Пълният отказ от захар е вреден. До такова заключение стигнали

...
Пълният отказ от захар е вреден. До такова заключение стигнали
Коментари Харесай

Ново 20! Защо пълният отказ от захар е вреден

Пълният отвод от захар е нездравословен. До такова умозаключение стигнали учени. В изгодата на отхвърли от захарта се усъмнил и професорът по хранене и епидемиология в Харвардския университет, лекар на медицинските науки Франк Ху, оповестява влиятелно здравно издание.

Според него, с цел да се храним вярно, не е нужно изцяло да се откажем от захарта, само че пък е належащо да сме рационални, деликатно да следим за състава на продуктите, като ограничим използването на добавената в модифицираните артикули захар. И предлага да обръщаме внимание, да следим и натуралните подсладители, написа Блиц.

„ В съпоставяне с добавената захар натуралните захари, като медът, кленовият сироп и нектарът от агава, са за предпочитане въпреки и в дребна степен. Те също не са напълно безвредни.

Техният плюс е в това, че съдържат антиоксиданти и потребни субстанции, само че в случай че се прекалява с потреблението им, ще се получат същите резултати, както при нормалната захар “, изяснява проф. Франк Ху.

Той е уверен, че цялостният отвод от захар не носи никакви изгоди за здравето. По тази причина предлага като най-хубава опция да акцентираме на плодовете, защото те не провокират мощни съмнения в равнището на кръвната захар.

Диетологът доктор Сандра Дж. Аревало разяснява, че в случай че предприемем цялостен отвод от захарта, то тогава ще е нужно да се откажем и от въглехидратите, а те са нужни за приемането на сила и жизнеспособност. „ Не приемайте захарта като нездравословен артикул. Проблемът не е в захарта, а в количеството, което употребявате ”, изяснява тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР