Пълнене на дупки по пътя към Златните мостове започва до

...
Пълнене на дупки по пътя към Златните мостове започва до
Коментари Харесай

Млад хижар към зам.-кмет: Цяло лято дупки по пътя към Златните мостове, защо кърпите преди зимата?

Пълнене на дупки по пътя към Златните мостове стартира до седмица, а кърпенето на неравностите по асфалта би трябвало да приключи до месец. Ремонтните действия ще се правят от Беловодски път до Златните мостове. 
 Пускат автобуса до Златните мостове и в делник през лятото
Това съобщи зам.-кметът на София по превоз Евгени Крусев за OFFNews след съвещание на комисията по превоз. Проблема с лунния пейзаж в планината сложи Петър Велков, който е взел чартърен хижа от Съюза на композиторите и минава по маршрута няколко пъти дневно. На 3-ти септември става и очевидец на злополука. 

По думите му пътят е кърпен и предходната година в края на лятото, след зимата обаче дупките още веднъж са покрили трасето. " Не разбирам за какво би трябвало да се чака цяло лято, когато повече хора се качват в планината, да си разбият колите или да им се обърне стомаха от друсането в старите рейсове, с цел да се стартира кърпеж на шосето, малко преди да падне снега ", чуди се Велков. 



На съвещанието на комисията стават ясни две неща - че за цялостна рехабилитация на двата пътя - до Златните и до Алеко, са нужни 20 милиона лв., и че за канавките край пътя дава отговор паркова дирекция, а не общината. 

Тоест - даже Следствен отдел към окръжна прокуратура да отпусне 20 млн. лв. за ремонт на пътя до Златните мостове, даже да го направи в подобаващ сезон и компанията реализатор да работи качествено, в случай че Политическа партия " Витоша " не успее в същия интервал да се погрижи за канавките и водата си тече по асфалта като река, резултатът ще е нула. 

Петър Велков, който още няма 30 година и е живял пет от тях в Холандия, твърди, че е видял по какъв начин се вършат нещата качествено и в синхрон.  Кара колело на Витоша и се чуди за какво институциите - към които за проблемите в планината прибавя и ЦГМ, КАТ, Агенцията по горите и така нататък, не могат да си правят работата по този начин, че столичани да потеглят към планината с готовност. А не да се отхвърлят от излета, поради претъпканите автобуси, друсането, страхът, че ще си счупят колата или ще попаднат на някой новоизлюпен водач, който ще заплаши здравето и живота им от някой завой. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР