Пълната подмяна на касовите апарати заради пробив в софтуера на

...
Пълната подмяна на касовите апарати заради пробив в софтуера на
Коментари Харесай

Бизнесът притеснен от подмяната на касови апарати

Пълната замяна на касовите апарати поради пробив в софтуера на Национална организация за приходите тормози представители на бизнеса. Както стана ясно, сред 30 и 70 % от оборотите въобще не се регистрират от онлайн системата на приходната организация.

„ Тази наложителна смяна ще докара до в допълнение натоварване на легалния бял бизнес. Който употребява касовите апарати фактически с фискална връзка, не укрива налози – противоположното е, заплаща си всички отговорности. И сега търговски обекти, работещи, оборотни, регистрират нулеви дневни доклади, без значение че би трябвало да имат фискална връзка с Национална агенция за приходите. Това е несъвършенство на софтуера”, съобщи Мариана Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, пред "Дарик ".

Тя добави, че сега законодателството планува смешно ниски санкции за нарушителите, които нямат дисциплиниращ темперамент. "Една санкция от 200 лв. просто е нищо при укриване на обороти от десетки хиляди лв.. Това е оптималната санкция, която от време на време се прилага”, добави Кукушева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР