Пълната обработка на секционните протоколи, постъпили в Районните избирателни комисии,

...
Пълната обработка на секционните протоколи, постъпили в Районните избирателни комисии,
Коментари Харесай

Най-новите данни: ГЕРБ достигна 31.07%, БСП - 24.26%

Пълната обработка на секционните протоколи, постъпили в Районните изборни комисии, потвърдиха резултатите от евровота досега: пет обединения изпращат депутати в Страсбург.

При обработени 100% от протоколите - ГЕРБ печели с преднина от 31.07% пред Българска социалистическа партия, която приключва вота с 24.26 на 100 от действителните гласове, заяви за " Дневник " представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев. Следват Движение за права и свободи - 16.55% и Вътрешна македонска революционна организация - 7.36%. " Демократична България " също съумя да прескочи изборната преграда от 5.88% от гласовете, с помощта на гласовете от чужбина. Техният резултат е 6.06%.

Избирателната интензивност публично е била 33.28%.

Мандатите

Според неофициални калкулации на база резултатите от ЦИК на този стадий ГЕРБ ще получат 6 мандата, Българска социалистическа партия - 5. Движение за права и свободи ще изпратят в европарламента трима депутати, Вътрешна македонска революционна организация - двама, а " Демократична България " - един.

Разпределението на мандатите и имената на новите евродепутати ще бъдат оповестени публично в идващите дни. До петък ЦИК би трябвало да оповести и имената на депутатите според от преференциалното гласоподаване.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (574)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР