Палмс Бет няма да придобие акции в Левски, но ще

...
Палмс Бет няма да придобие акции в Левски, но ще
Коментари Харесай

Букмейкър вече ще взима решения в "Левски"

" Палмс Бет " няма да придобие акции в " Левски ", само че ще взе участие във вземането на решения в клуба, взаимно с управлението. Това разгласи изпълнителният шеф на букмейкърската компания Лъчезар Петров при оповестяването на новия партньорски контракт. Той е за период от 5 години и съгласно него " Палмс Бет " ще има интензивно присъединяване в съвсем всички посоки в клуба - финансово, структурно, организационно. Единствено спортно-техническата част ще бъде оставена напълно на притежателя на клуба Наско Сираков.

По гледище на " Палмс Бет " ще се разкрият нов отдел в клуба - " Човешки запаси ", ще се разшири действието на маркетинговите и рекламните структури. Заплатите на новоназначените чиновници ще се поемат от букмейкъра. 

" Разчитаме, че експертизата, която имаме, ще разреши на " Левски " да действа обикновено. Основната ни цел е  " Левски " още веднъж да проработи освен на терена, само че и отвън него, тъй като едно без другото е невероятно. Искаме да стабилизираме структурите на клуба и да го върнем там, където му е мястото. Запознахме се с финансовата картина в " Левски " преди да подпишем контракта. Ще бъде направен финансов и погасителен проект, като преди всичко ще са всички належащи отговорности. Има и настоящи разноски, които са значими, с цел да не работят служителите и футболистите без да им бъде заплащано. Ще се помъчим да променим модела, който включваше фокус единствено върху спортно-техническия аспект. Твърде малко внимание беше отделено на административната част. Футболният клуб е бизнес и той би трябвало да бъде проведен по този начин, с цел да не изпитва финансови усложнения. Ще представим проект пред акционерното заседание в утрешния ден с всички елементи по реализирането на желанията ", разяснява Лъчезар Петров.

Един от ходовете по влизането на " Палмс Бет " в ръководството на клуба ще бъде назначението на по един представител на компанията в Надзорния и Управителния препоръки, което би трябвало да бъде гласувано от акционерите по време на утрешното общо заседание.

Коментарът на Сираков по договорката бе: " Не би трябвало да се мисли, че на " Герена " ще потече златен дъжд и реки от пари. Но съм уверен, че с вярната работа и достигането до доста наши последователи, това ще донесе повече пари на клуба, в сравнение с самия спонсорски контракт. При всички случаи ще можем да гледаме доста по-спокойно в бъдещето. Имаме насъбрани отговорности към играчите и личния състав, които ще се опитваме да почистваме. При Петьо (б.ред. - Хубчев) мисля, че ще се разберем бързо, до момента в който при Насиру Мохамед можем да водим диалози да понижи финансовите си искания и да не се стигне до дело. Варират непрекъснато отговорностите. Изчистим едни, натрупваме други. Последната година и два месеца особено за мен бяха кошмарни. Още 3-4 месеца, до към Нова година ще пребоксуваме, само че към този момент малко по-спокойно може да гледаме. "

Сираков съобщи, че измежду целите ще е и назначението на нов изпълнителен шеф. Това би трябвало да се случи до 10-ина дни след общото заседание, защото възрастта на Константин Баждеков не му разрешава да поема огромното напрежение. Собственикът бе безапелационен и, че е подготвен да се раздели с акциите, в случай че се откри подобаващ човек, който да ги изиска. " Ако се появи подобен човек, съм подготвен да дам всички акции, не да ги продам. Взех ги за 0 стотинки. Не съм пристигнал тук да спечелвам ", изясни той.

Сред първите значими решения, в които ще взе участие " Палмс Бет ", е назначението на нов треньор. Лъчезар Петров ще участва на диалог в сряда сред Сираков и Станимир Стоилов, на който последният да бъде уверен да се върне като треньор на " сините ".

Самият Сираков изрази оптимизъм, че Стоилов ще одобри, откакто бъде уверен, че с подписването на новия контракт в " Левски " ще има финансова непоклатимост. " Не имам вяра Станимир Стоилов да откаже. Казал съм му, че значително той може да е детонатор за експлоадирането на " синята бомба ". На този стадий той е първи избор и единствена опция. Няма различен треньор, на който нашите последователи да имат повече доверие. Убеден съм, че неговото предпочитание е да се завърне в обичания клуб и по този начин ще стартира една нова синя приказка ", разяснява Наско Сираков.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР