Палестинските здравни власти заявиха, че единствената болница, предлагаща лечение на

...
Палестинските здравни власти заявиха, че единствената болница, предлагаща лечение на
Коментари Харесай

Единствената болница за лечение на рак в Газа се затваря след изчерпване на горивото

Палестинските здравни управляващи обявиха, че единствената болница, предлагаща лекуване на рак в Ивицата Газа, е прекратена, откакто горивото й е свършило на фона на продължаващата обсада от Израел на територията.

Израелската блокада на Газа прекъсна доставките на гориво и мощно ограничи достъпа до храна, вода и електричество, до момента в който израелската войска продължава да бомбардира Ивицата, където лечебните заведения са цялостни с умиращи и ранени, а дефицитът оказва голям напън върху медицинските служащи.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Единствената болница за рак в Газа може да бъде затворена на фона на войната и обсадата на Израел В индонезийската болница в Газа лекарите се борят прекъсвания на тока за избавяне на живот Червения полумесец на Палестина споделя, че Израел подрежда евакуация на болница Ал-Кудс завършек на списъка

На конференция в сряда шефът на болничното заведение за турско-палестинско другарство Субхи Сукейк сподели, че оборудването към този момент не действа.

„ Ние споделяме на света: „ Не оставяйте пациенти с рак на сигурна гибел заради това, че болничното заведение не работи “, сподели Сукейк.


Палестинските управляващи споделят, че 8796 души са били убити от израелските бомбардировки – повече от една трета от тях деца – от 7 октомври, когато палестинската въоръжена формация Хамас извърши офанзива против Южен Израел, която съгласно израелските управляващи е умъртвила повече от 1400 хора, най-вече цивилни.

Спирането на интервенциите в болничното заведение за турско-палестинско другарство значи, че 16 от 35-те лечебни заведения в линията Газа към този момент не работят, както и повече от 50 от 72-те клиники за първично опазване на здравето в Газа.

„ Животът на 70 пациенти с рак в болничното заведение е съществено заплашен “, сподели в изказване палестинският здравен министър Маи ал-Кайла.

„ Това е миг на живот и гибел за хиляди пациенти в Газа, в случай че лечебните заведения не продължат да работят “, сподели представителят на Световната здравна организация Тарик Яшаревич пред Ал Джазира. „ Случаят с пациентите с рак към този момент е нежен. Ако не получат лекуването, от което се нуждаят, това в действителност е смъртна присъда за тях. “

Сукейк преди този момент предизвести Ал Джазира, че горивото в болничното заведение е на изчерпване и че прекъсването на интервенциите ще има пагубно влияние върху пациентите.

В обява в обществените медии в сряда здравната група Лекари без граници (MSF), известна още като Лекари без граници, сподели, че болничното заведение е била развалена от снаряд в понеделник.

„ Израелските управляващи не престават да предотвратяват навлизането на гориво в Газа, което е от значително значение за зареждането на лечебните заведения “, сподели групата. „ В допълнение, лечебни заведения и здравни заведения са атакувани по време на тази ужасяваща офанзива. “

Пациентите с рак не са единствените хора, които изпитват здравна накърнимост на фона на тежки бомбардировки: бременните дами също са изправени пред вероятността да родят без здравна помощ.


„ Приблизително 50 000 бременни дами и девойки в Газа рискуват да пропуснат пренатални грижи и да родят без електричество или медицински консумативи “, сподели групата Human Rights Watch в предходно изказване.

Недостигът на гориво също тласна филантропичните интервенции в Газа до точката им на спиране.

„ UNRWA обезверено се нуждае от гориво. В Ивицата Газа не е влизало гориво от три седмици и половина “, сподели за Ал Джазира Джулиет Тума, представител на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA).

„ Ние сме изцяло изумени. Имаме 670 000 души в нашите приюти, това е четири пъти повече от плануваното “, сподели тя. „ Горивото е безусловно животоспасяващо. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР