Палестинската писателка Адания Шибли няма да бъде почетена на Франкфуртския

...
Палестинската писателка Адания Шибли няма да бъде почетена на Франкфуртския
Коментари Харесай

Панаирът на книгата във Франкфурт отменя церемонията по награждаването на палестинска писателка

Палестинската писателка Адания Шибли няма да бъде почетена на Франкфуртския панаир на книгата, както беше планувано, съгласно информация на ДПА. Шибли трябваше да получи премията ЛиБератур (LiBeratur) на асоциация Литпром (Litprom), която отличава творби на дами създатели от световния Юг. Отличието е за книгата ѝ  " Маловажен въпрос " ( " Eine Nebensache " ).

Романът на Адания Шибли беше високо оценен от рецензията, само че също по този начин беше подложен на критика от някои за потреблението на хипотетични антисемитски клишета.

" Победителят се избира от без значение жури. Литпром е уредник по осъществяването и носи цялостна отговорност за наличието на наградната гала. В светлината на терористичната офанзива против Израел Литпром търси уместно място за осъществяване на събитието след Панаира на книгата във Франкфурт ", сподели шефът на проявата Юрген Боос. 

" Остро осъждаме варварския гнет на Хамас срещу Израел. Заставаме паралелно до Израел с цялата си взаимност ", добави. 

Боос сподели още, че Франкфурският панаир на книгата ще даде естрада на еврейски и израелски създатели, реализатори и деятели, тъй че гласовете им да могат да бъдат чути. Сред тях е писателката и активистка Лизи Дорон, която живее в Тел Авив и Берлин. Дорон ще приказва в събота за настоящите събития в Израел.

Заради рестриктивните мерки за пътешестване обаче някои събития трябваше да бъдат анулирани, в това число два концерта с присъединяване на израелски артисти.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР