Палестинската групировка Хамас носи отговорността за насилието, избухнало днес в

...
Палестинската групировка Хамас носи отговорността за насилието, избухнало днес в
Коментари Харесай

САЩ обвини "Хамас" за жертвите в ивицата Газа, Германия и Франция са притеснени

Палестинската формация Хамас носи отговорността за насилието, избухнало през днешния ден в линията Газа във връзка откриването на американското посолство в Ерусалим и довело до гибелта на десетки, съобщи Белият дом. Там през днешния ден израелската войска простреля 52 палестинци при митинги и конфликти.

Говорителят на Белия дом Радж Шах съобщи, че американската администрация е в течение на известията за продължаващо през днешния ден принуждение в Газа. " Отговорността за трагичната гибел на тези хора е напълно на Хамас. Хамас съзнателно и цинично предизвика тази реакция ", съобщи той, представен от " Ройтерс ". Говорителят на Белия дом не пожела да призове израелската страна към въздържаност и отбрани правото на Израел да се пази.

Франция осъди насилието при границата на Израел с линията Газа, съобщи френското президентство, представено от " Франс прес ". Президентът Еманюел Макрон " ще беседва с всички районни играчи в околните дни ", посочи Елисейският замък.

Германското държавно управление изрази съществено безпокойствие от известията за убийството на десетки палестинци от израелски военни при всеобщи митинги в линията Газа и прикани Израел да се въздържа от потребление на бойни патрони с изключение на като последна мярка, съобщи " Ройтерс ".

" Правото на кротичък митинг би трябвало да важи и за линията Газа. Израел има право да се пази и да обезопасява границата си от принудително навлизане, само че се ползва правилото на пропорция ", т.е., да се прибягва до бойни патрони едвам откакто други, по-леки форми на въздържане са се оказали несполучливи, се споделя в изказване на немското външно министерство. То също по този начин прикани палестинците да се въздържат от ескалиране на обстановката, да прибягват до принуждение или да подбуждат други да го вършат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР