Пълен шок, но и много въпросителни поставя разпределението на държавната

...
Пълен шок, но и много въпросителни поставя разпределението на държавната
Коментари Харесай

ПЪЛЕН ШОК! Ето как Харвардите разделиха субсидията - Киро и Асен прибират за месец и половина 640 бона през една от партиите, другите две делят по едва 35 000 лв.

Пълен потрес, само че и доста въпросителни слага разпределението на държавната дотация за интервала от парламентарните избори на 14 ноември до края на декември 2021 година сред трите партии мандатоносители на групировката " Продължаваме промяната " на харвардските аферисти Кирил Петков и Василев, които сега ръководят страната с четворна коалиция.

Това сочат данните за получените партийни дотации, които към този момент са обществени.

ПП-та на " Просто Киро " и Кокорчо влязоха в Народното събрание с регистрацията на три партии - " Волт " на политическата цветарка Настимир Ананиев, съвсем незнайната и до момента безславно атакувала Народното събрание " Средна европейска класа " на поелия водачеството й от Георги Манев - Константин Бачийски и " Политическо придвижване Социалдемократи " на Николай Камов, чийто ръководител през днешния ден е Елена Нонова.
свързани новини53967преди 5 часа91772на 04.01.2022
" Волт " и " Средна европейска класа " получават по 35 411 лева от държавната дотация за месец и половина. Голямата изненада е, че лъвският къс от държавната пара прибира точно " Политическо придвижване Социалделократи " - 637 390 лв..

Недоумението обаче мигновено се разсейва след изказването на Нонова, че разпределението на дотацията е въз основата на политическия опит на всяка от партиите, а " Политическо придвижване Социалдемократи " е с най-дълъг подобен. Партията беше учредена точно от Николай Камов през 2000 година Това стана след злополуката на Българска социалистическа партия през 1997 година и неуспеха на ръководството на Жан Виденов. Преди това Камов беше народен представител от 5 Народното събрание и ръководител на външната комисия в Народното събрание.

По време на трусовете в столетницата около оставката на държавното управление на Виденов, промяната на водача й и 24-дневната национална стачка против реализирането на втори червен кабинет, Камов зае остра и безапелационна позиция против тогавашния министър председател и напусна партията.

След като основа своето " Политическо придвижване Социалдемократи ", още веднъж дружно с Българска социалистическа партия Камов стана народен представител през 2005 година Участва с партията си в локалните избори през 2007 година И несполучливо - в изборите за европейски парламент през 2009 година

Оттогава за тази политическа мощ не се бе чувало нищо, до предходната година, когато харвардските аферисти започнаха да си търсят ракети носители за Народното събрание, защото нямат записана партия. Най-изненадващо за една от тях се появи " Политическо придвижване Социалдемократи " на Камов, като съобщи, че се " влива " в плана " Продължаваме промяната ".

Само по себе си това беше изненадващо, защото Петков и Василев минават за богаташи с дясна ориентировка, а социалдемократите на Камов - за леви.

Но след, меко казано, втрещяващото систематизиране на дотацията, от което придвижването прибира съвсем всичките 637 390 лв. и обясненията на лидерката Елена Нонова, че то е било в съгласие сред политическите сили в обединението и средствата ще бъдат изразходвани за развиването на партията, е ясно и какъв е замисълът и кой ще я овладее.

Това са точно Кирил Петков и Асен Василев. Още повече, че до този миг те не са основали своя партия, въпреки от старта им в политиката да са минали 6 месеца. Между двамата царува разнобой за тази самодейност. Василев твърди, че основаването на партия не е в дневния им ред. Петков по типичния си възхитен метод декларира, че незабавно ще я записват.

След разпределянето на дотацията обаче е очевадно, че лявата политическа групировка на някогашния член на Българска социалистическа партия Николай Камов минава напълно в техни ръце като конструкция, усвояваща държавни пари. А наличието на представителите на едрия капитал и бизнес - Кирил Петков и Асен Василев, на политическия терен продължава да е самостоятелно, без да носят никаква политическа отговорност.

С тази скица става обяснимо и звучащото налудничаво на пръв взор изказване на " Просто Киро " " да реализира с десни ограничения леви цели " - т.е., вършим се на десни, само че в действителност сме си леви. Не е ясно единствено по какъв начин ще реагира жителят на президентството Румен Радев, който е политическият им родител и от дълго време точи зъби за своя политическа групировка с явно ляв уклон.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР