Пълен локдаун за неваксинирани е готова да наложи Австрия, ако

...
Пълен локдаун за неваксинирани е готова да наложи Австрия, ако
Коментари Харесай

Австрия е готова да наложи локдаун за неваксинирани

Пълен локдаун за неимунизирани е подготвена да наложи Австрия, в случай че в страната се доближи 30% претовареност на интензивните отделения (или 600 легла). Това плануват новите ограничения за надзор на ковид, обявени нощес от канцлера Александър Шаленберг и здравния министър Волфгант Мюкщайн. Подробно ги разгласява уеб сайтът на българите в Австрия 

В последното, пето равнище на ограничавания лицата, които не могат да потвърдят имунизация или скорошно преболедуване на коронавирус, няма да могат да напущат жилищата си с изключение на за облекчаване на ежедневните потребности (пазаруване в хранителен магазин, посещаване на доктор, аптека) и отиване на работа.

Засега страната е още в първо равнище на ограничавания, което влезе в действие от 15 септември и важи при 10% претовареност (200 броя) на интензивните кревати. То планува носене от всички на FFP2 маски в супермаркетите, аптеките, публичния превоз. В останалите магазини от комерсиалната мрежа имунизираните и преболедувалите могат да се движат с елементарни маски, покриващи носа и устата. На това равнище правилото 3G (ваксиниран, оздравял, тестван) се отнася за събития, събиращи повече от 25 индивида. Антигенните проби важат за 24 часа, а PCR – 72 часа. 

Към момента в интензивните отделения се лекуват 220 заболели и в случай че болестта продължи да се популяризира със настоящето движение, напълно скоро ще би трябвало да се премине към идващото, второ равнище. При него в нощните заведения и събития с повече от 500 индивида ще могат да влизат само само имунизирани и излекувани. При тази обстановка към този момент няма да се одобряват безплатните антигенни проби, така наречен Wohnzimmertests, като „ пропуск ” за заведения и събития.

Ако се стигне до претовареност на повече от 20% или 400 кревати в интензивните отделения, ще влязат в действие условията за равнище 3. Това значи, че в цяла Австрия няма да се одобряват антигенни проби. Достъпът до културни и спортни събития, заведения, фитнес центрове и други ще е вероятен с представянето на документ за имунизация, изцеление или настоящ PCR тест.

В четвърта фаза, при 500 заети кревати, се минава от предписание 3G в 2G, т.е. неимунизираните няма да имат достъп до заведенията, хотелите, културни и спортни събития и други места, изискващи достъп със документ.

Канцлерът Шаленберг се надява, че предвиждането на строги ограничавания ще стимулира повече хора да се имунизират, само че съобщи, че имунизацията остава доброволна. 

За съпоставяне, сега в България има 595 пациенти в интензивни отделения на лечебните заведения, като това е съвсем целият им потенциал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР