Пълен абсурд събуди тази сутрин Белащица. Фирмите, чиято концесия за

...
Пълен абсурд събуди тази сутрин Белащица. Фирмите, чиято концесия за
Коментари Харесай

ОБЗОР: Пиян шофьор на автобус се вряза в мантинела, забраниха дейност над Белащица

Пълен парадокс разсъни тази заран Белащица. Фирмите, чиято концесия за Кариерата изтече преди дни, не престават работната си активност на цялостни обороти.

Няколко патрула на полицията са край пътя и не разрешават на поданици на Белащица да доближат до кариерите, с цел да схванат за какво там кипи активност, която на процедура е противозаконна. По думите им те са заплашвани с арести, в случай че блокират пътя на тежката техника.

Това наложи незабавна инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, както и посещаване на екоминистъра Борислав Сандов.

Фирмен рейс катастрофира рано тази заран на Околовръстното шосе на Пловдив. Инцидентът стана на кръговото кръстовище на Кукленско шосе, а водачът се оказя пийнал.

Чудовищният скок в цените на електрическа енергия, газ и храни тревожи над 90% от пловдивчани. Това демонстрира анкета на TrafficNews , резултатите от която са меко казано притеснителни.

Инспекцията по труда в Пловдив сформира акт на имотната организация " Дом за мен " ЕООД, откакто откри, че шефът на компанията Албена Митова не е изплатила дължима заплата на една от служителките си.

Плочкаджията Николай Наков, който умъртви жена си след фамилен скандал в Изгрев, се изправи през днешния ден пред съда, с цел да дава отговор за действието си. Той е притеглен към наказателна отговорност за осъществяването на съзнателно ликвидиране на 32-годишната Мария, като това стана в изискванията на домашно принуждение.

Общинският съвет ще гласоподава предлагането на кмета Здравко Димитров за изкарването на активите от общинската компания „ Инсинератор – Пловдив” ЕООД. С решението на процедура ще започва процедурата по закриването на общинското сдружение, което бе основано през 2017 година. За тези пет години обаче то по този начин и не проработи, макар упоритостите на градските управляващи.

Още тази седмица може да бъде определена компанията реализатор за реализацията на пробива под Водната палата. Комисията към Община Пловдив към този момент е оценила техническите оферти, като до дни би трябвало да бъдат отворени ценовите предложения, разгласи зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Именно те ще решат коя компания ще осъществя кръстовището на две равнища на бул. „ Марица – Юг”.

1,5 млн. лв. за разплащане с компанията реализатор на зоопарка и за довършителни действия на обекта ще бъдат заложени в бюджета на Община Пловдив 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Община Пловдив.

Пожар избухна в жилищна постройка в Кършияка. Огънят е горящ в апартамент на деветия етаж на улица „ Сърнена гора “. Съседи са се обадили на 112, като на място са пристигнали два пожарни автомобила и екип на полицията.

Пикът на петата вълна на COVID-19 е минал. Наблюдава се спад в % на позитивните проби и на инфектираните. Последните данни за Пловдивска област също удостоверяват изказванието на експерта. За миналото денонощие се следи лек спад в заболеваемостта. На 14-дневна база тя към този момент е 1 771 на 100 000 души, до момента в който за предходното денонощие бе 1 781, а преди седмица - 1 862 на 100 000 население.

15.63% е смъртността измежду приетите в болница пациенти с COVID-19 в лечебните заведения в Пловдивска област през миналата година. Това демонстрира разбор на „ Индекс на лечебните заведения “, направен въз основата на данните, които лечебните заведения подават в електронната система на Министерството на здравеопазването.

Общинският съвет ще гласоподава част от парцел общинска благосъстоятелност в постройката на пл. „ Централен” 1 да бъде предоставена за ръководство на Държавна опера-Пловдив на сесията си на 10 февруари.

Отлична оценка 5,55 получи Илко Търпов, претендент за поста „ шеф “ на най-новото общинско сдружение „ Екобус “. Днес той отбрани своята идея за развиване на общинския градски превоз пред комисия с ръководител заместник-кметът Тодор Чонов. Събеседването продължи повече от час, а Илко Търпов съумя да отговори на всички заложени въпроси. Преди това той показа писмена идея за развиване на сдружението.

Община Пловдив стартира работата по осъществяването на плана „ Инженеринг на обект: анастилоза, консервация, реституция и експониране на древен комплекс „ Източна врата на Филипопол “, заяви зам.-кметът Пламен Райчев. Местната администрация чака съгласувателното мнение на Националния институт за недвижимо културно завещание да дойде в Пловдив, а през това време екипът на Райчев ще входира при основния проектант Димитър Апрянов работните планове за обекта.

Пловдивчанин съумя да осъди Общинския съвет и да анулира редица членове и алинеи от Наредба за реда за прекъсване, престой и паркиране на пътни транспортни средства на територията на град Пловдив. Всички оспорени разпореди, касаят глобите и санкциите за погрешно паркиране в Пловдив, които се постановат от общинска полиция и защита.

Texнoлoгичният гигaнт Меtа мoжe дa зaбpaни изпoлзвaнeтo нa нeгoвитe плaтфopми Fасеbооk и Іnѕtаgrаm зa Eвpoпa. Πoдoбeн cцeнapий изпълнитeлният диpeĸтop нa ĸoмпaниятa Mapĸ Зyĸъpбъpг чepтae, в cлyчaй чe нa ĸoмпaниятa нe ѝ бъдe paзpeшeнo дa пpexвъpля, cъxpaнявa и oбpaбoтвa дaннитe нa cвoитe eвpoпeйcĸи пoтpeбитeли нa cъpвъpитe cи в CAЩ.

Истинско предизвикателство е прекосяването през бул. " Северен " в квартал Гагарин, тъкмо пред болница „ Св. Иван Рилски”.

Остри въпроси, реплики и призовки се размениха сред прокуратурата и министър председателят Кирил Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР