Палатковият лагер пред Съдебната палата с искане за оставката на

...
Палатковият лагер пред Съдебната палата с искане за оставката на
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви протестите за оставката на Гешев като „акция на подсъдимо лице“


Палатковият лагер пред Съдебната палата с искане за оставката на Иван Гешев е дело „ на разположение, подсъдимо за експанзия към публицисти “, разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя имаше поради част от уредниците на митинга от гражданско придвижване БОЕЦ. Протестът се провежда също от „ Правосъдие за всеки “, а всяка вечер на него участват и доста представители на „ ДемократичнаБългария “ и „ Изправи се! Мутри вън! “.

Милева съобщи пред Българска телеграфна агенция, че нямало да разяснява " политически акции, проведени от лице, подсъдимо за експанзия към публицисти ". Днес в България дойде европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, чака се тя да има среща с Иван Гешев и с правосъдния министър Янаки Стоилов. Гешев обаче отпътува през днешния ден за Велико Търново, с цел да се срещне с локалните прокурори. Очаква се на следващия ден Кьовеши да даде конференция.

" Отговорността за защитата на публичния ред е на изпълнителната власт ", сподели тя. По закон защитата на митингите се прави от Министерство на вътрешните работи. Тази на правосъдните здания – от правосъдната защита, добави Сийка Милева.

Протестите с искане за оставката на Гешев бяха възобновени откакто финансовото министерство на Съединени американски щати наложи наказания поради присъединяване в корупционни схеми на Делян Пеевски, Васил Божков, зам.-председателя на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков и още няколко души. Миналата седмица от БОЕЦ обявиха, че стартират блокади на правосъдната палата и няма да позволен Гешев до кабинета му. Едновременно с това пред постройката се появи палатков лагер. Вечер пък пред палатата се провеждат митинги от самодейността " Правосъдие за всеки ".

С коментара си Милева има поради водача на БОЕЦ Георги Георгиев, против който има наказателно дело за безчинство. Става въпрос за конфликт сред Георгиев и екип на телевизия „ Канал 3 “ през 2019 година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР