Пакистанските сили за сигурност нахлуха в скривалище на талибани, като

...
Пакистанските сили за сигурност нахлуха в скривалище на талибани, като
Коментари Харесай

Военните сили на Пакистан нападнаха скривалище на местните талибани

Пакистанските сили за сигурност нахлуха в укритие на талибани , като 11 души от терористичната група са били убити при интервенция през нощта. Това предават от Associated Press.

Базираното на разузнаване нахлуване е било в отговор на крайпътна офанзива в неделя , където бомба аргументи гибелта на седем бойци в квартала Лаки Марват в Хайбер Пахтунхва на границата с Афганистан, се споделя в изказване на военните.

Операцията към момента продължава, прибавят от пакистанските сили, " за унищожаване на всеки различен терорист, открит в региона " и с увереност " да унищожат опасността от тероризъм " в страната.

Към момента никой не е поел отговорност за офанзивата в неделя, само че се счита, че виновността ще бъде хвърлена върху пакистанските талибани, известни като Tehrik-e-Taliban Pakistan или TTP. Те са съдружници на афганистанските талибани, само че са обособена формация. TTP са ускори офанзивите си в района, откак талибаните в Афганистан през 2021 година

Допълнително, от AP припомнят, че пакистанските управляващи постоянно упрекват талибанските управници в Афганистан, че дават заслон на бойци на TTP. От Кабул неведнъж са отричали тези обвинявания. Пакистанските талибани са безапелационни, че не употребяват афганистански територии за офанзиви в Пакистан.
 Шестима починали при атентат в Пакистан
Шестима починали при атентат в Пакистан

Поредна офанзива за седмицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР