Пакистан предложи да бъде домакин на среща на върха на

...
Пакистан предложи да бъде домакин на среща на върха на
Коментари Харесай

Пакистан ще бъде домакин нa среща относно Афганистан

Пакистан предложи да бъде хазаин на среща на върха на външните министри от Организацията за ислямско съдействие идващия месец поради задаващата се филантропична рецесия в Афганистан, сподели външният министър на страната Шах Махмуд Куреши, съобщи France 24.

Организацията на обединените народи неведнъж предизвестява, че Афганистан е на ръба на най-тежката филантропична рецесия в света, а Куреши съобщи, че Организацията за ислямско съдействие би трябвало да се намеси, с цел да помогне. ``Трябва да засилим груповите си старания за облекчение на филантропичните потребности на афганистанския народ``, сподели той в изказване.

Предложението на Пакистан да е хазаин на срещата идва след искане от страна на Саудитска Арабия, която сега ръководи 57-членната група. Това евентуално ще бъде най-голямата интернационална среща по отношение на Афганистан след завръщането на талибаните. След като завзеха властта след изтеглянето на Съединени американски щати през август, повече от половината от страната е изправена пред дефицит на храна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР