Пакетът включва необезпечени и обезпечени заеми на физически лица, малки

...
Пакетът включва необезпечени и обезпечени заеми на физически лица, малки
Коментари Харесай

АСВ изкупи просрочени кредити за почти 250 млн евро от Уникредит Булбанк

Пакетът включва необезпечени и обезпечени заеми на физически лица, дребни и междинни предприятия и корпоративни клиенти

Водещата компания за изкупуване на отговорности в България - Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), част от норвежката B2Holding ASA, подписа контракт за придобиване на портфейл с необслужвани заеми с номинална стойност съвсем 250 млн. евро от най-голямата българска банка по активи - Уникредит Булбанк. Очаква се договорката да завърши през oктомври.
Това е най-големият портфейл с просрочени заеми, изкупуван в миналото в банковия бранш в страната. Пакетът включва необезпечени и обезпечени заеми на физически лица, дребни и междинни предприятия и корпоративни клиенти.
Това е третата договорка в България сред АСВ и Уникредит Булбанк за последните две години. През януари 2017 година АСВ закупи портфейл с необслужвани отговорности на корпоративни клиенти на банката с номинал 93 млн. евро. По-късно същата година, организацията купи от банката и портфейл на стойност 84 млн. евро. Всички покупко-продажби са част от проекта на италианската банка за продажба на нецелеви активи.
Агенция за събиране на вземания ЕАД е най-голямата компания за изкупуване на вземания в България и измежду най-активните играчи в бранша в България и Румъния. През 2017 година активите на компанията набъбнаха три пъти до над 62 млн. лева, а приходите й се усилиха с 18% до 22.3 млн. лева От старта на активността си в края на 2010 година досега, АСВ е изкупила повече от 500 хиляди отговорности като брутният й портфейл е над 800 млн. лева, преди гореспоменатата договорка.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР