Падащи бетонни късове застрашават влаковете, които минават под Карловския надлез

...
Падащи бетонни късове застрашават влаковете, които минават под Карловския надлез
Коментари Харесай

Опасен ЖП прелез дебне своите жертви в Пловдив

Падащи бетонни парчета заплашват влаковете, които минават под Карловския надлез в Пловдив.От железниците упорстват за незабавен ремонт на общинското оборудване, строено през 60-те години на предишния век. Липсата на средства обаче спъва реконструкцията повече от три години.
Железопътният надлез минава над линията сред гарите „ Филипово “ и Скутаре. По трасето всекидневно минават пътнически и товарни влакове. Пресичат и чиновници на близката индустриална зона, макар неналичието на прелез и сигнализация.
„ От позиция на сигурността би трябвало нещо да се направи там “, сподели инж. Павел Янчев.
След изработен оглед, специалисти се притесняват от вероятни произшествия.
„ Ние намираме непрестанно нови паднали камъни… при удар с трен може да стане драматичен случай “, сподели Евгени Чолаков – Железопътна секция – Пловдив.
От общината признават, че положението на надлеза не е положително. И дават обещание да се направи обширно градивно проучване с процедура по закона за публичните поръчки. Така обаче не е ясно по кое време ще стартира действителният ремонт, заяви Българска национална телевизия.
„ Трябва незабавно да се вземат спешни ограничения. Цялостен ремонт може да продължи години – подготовката, финансирането, това не е решение за нас “, сподели още Евгени Чолаков – Железопътна секция – Пловдив.
В бюджета на общината не са планувани средства за ремонт на надлеза. Затова ще се търси помощ от страната. Областният шеф на Пловдив също желае да се вземат ограничения и да се ревизира положението на всички сходни уреди.
„ Ако не в точния момент това оборудване мостово не се ремонтира, мощно му се съкратява неговия живот и след време ще се стигне до по-големи разноски “, сподели инж. Илия Зюмбилев – регионален шеф.
Според НКЖИ първоначално могат да се махнат останалите в структурата бетонни парчета и да се укрепят висящите кабели.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР