Падащи бетонни късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с

...
Падащи бетонни късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с
Коментари Харесай

Падащи бетонни късове и мазилка: Настояват за авариен ремонт на надлеза на „Карловско шосе“ в Пловдив

Падащи бетонни парчета и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с високо напрежение и изцяло недобро положение на надлеза на " Карловско шосе " в Пловдив . Това установи регионалният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев , който през днешния ден дружно с специалисти от администрацията извърши ревизия на жп линия под надлеза по сигнал на шефа на " Железопътна секция - Пловдив ", оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

" По това трасе всекидневно минават десетки пътнически и товарни влакове и има риск падащите парчета да ги обиден ", уточни Зюмбилев. Според него това заплашва живота и здравето на пасажерите и машинистите, както и целостта на жп инфраструктура.

Той прикани Община Пловдив, която е притежател на оборудването, да предприеме незабавни дейности за обрушване на компрометирания бетон и мазилка в зоната на жп линията и за подсилване на висящите електрически кабели. Според него е належащ повсеместен ремонт на пътното оборудване, какъвто не е юридически от неговото изграждане през 60-те години на предишния век.

Зюмбилев уточни, че от администрацията са изпратили две писма до Общината. От там са дали отговор, че ще подхващат неотложно обезопасяване на сектора , само че общината не разполагала със средства за цялостна реорганизация на надлеза. Областна администрация – Пловдив ще окаже подпомагане при осъществяване на нужните дейности за обезопасяване и ремонт на пътното оборудване, сподели още Зюмбилев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР