Падаща избирателна активност за предстоящия евровот и паритет на основните

...
Падаща избирателна активност за предстоящия евровот и паритет на основните
Коментари Харесай

"Алфа рисърч": Кампанията започва с падаща избирателната активност и паритет между ГЕРБ и БСП

Падаща изборна интензивност за идния евровот и паритет на главните противници - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, с минимална преднина на левицата - това сочат данните от национално представително изследване на социологическата организация " Алфа рисърч ", извършено по домовете в интервала 20-30 април 2019г., измежду 1015 пълнолетни жители от цялата страна.

Сигурните, че ще гласоподават на плануваните за 26 май избори за Европейски парламент понижават от 35.% в края на март до 32.9% в края на април, което значи към 2.1 млн. гласоподаватели, подготвени да отидат до урните, регистрират социолозите.

От организацията регистрират, че имотните кавги не престават да отронват симпатизанти от ГЕРБ. Уточняват обаче, че това не води до ясна наклонност за доминация на Българска социалистическа партия. Предимството, с което социалистите влизат в акцията, е алегорично. 32.7% от решилите да гласоподават биха дали гласа си за Българска социалистическа партия, против 32.2% за ГЕРБ.


© Алфа рисърч

В изгода на Българска социалистическа партия работят: имиджовите вреди за ръководещите в следствие от имотните кавги, по-високата готовност на обичайно подкрепящите я възрастни гласоподаватели в дребните обитаеми места, растежът на съмнение към основни фигури от ГЕРБ. Потенциалът за ГЕРБ, противоположното, е във: по-широката му електорална външна страна в огромните градски центрове, вътрешните несъгласия в левицата, слабата към момента готовност на конкурентните дясно-центристки обединения, разясняват от " Алфа рисърч ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (286)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР