Пъбовете и ресторантите в Обединеното кралство са изправени пред нови

...
Пъбовете и ресторантите в Обединеното кралство са изправени пред нови
Коментари Харесай

Какви са правилата за пъбовете в Англия?

Пъбовете и заведенията за хранене в Обединеното кралство са изправени пред нови ограничавания при отваряне.

Всички кръчми и заведения за хранене ще бъдат затворени в Уелс от петък, 23 октомври, защото страната влиза във стора вълна на болестта.

Кръчмите в Северна Ирландия към този момент започнаха четириседмично прекъсване, до момента в който съществуващите ограничения в Шотландия се удължават. Кръчмите в по-рисковите региони на Англия също са изправени пред спомагателни ограничавания.

Какви са новите правила в Уелс?
Всички кръчми , питейни заведения, заведения за хранене и хотели ще бъдат затворени за 17 дни от 18:00 часа в петък, 23 октомври.

Градините в кръчми те също ще бъдат затворени и хората са предупредени да не пият в домовете или градините на приятелите си или да се събират в паркове.

Пъбовете и заведенията за хранене ще могат да работят единствено като доставят храна за у дома. Хотелите и бизнесът в туристическия бранш няма да отворят още веднъж до 9 ноември.

Какви са разпоредбите за кръчми те в Англия ?
Сега в Англия има три „ равнища “ на рестриктивните мерки поради ковид.

Всички кръчми , питейни заведения, заведения за хранене, кафенета и други заведения за гостолюбие в Англия , на които е позволено да работят в зони от първи ред, би трябвало да затворят до 22:00 часа.

Във всички случаи не са позволени резервации за маси над шест и групите не могат да се смесват.

Персоналът в заведенията към този момент би трябвало да носи маски, както и клиентите, когато не седят на масата си, с цел да ядат или пият. Наказанието за липса на такава или нарушение на „ правилото за шестима “ се е удвоило до £ 200 за първо нарушаване.

Кръчмите и лицензираните пространства в зони от равнище 2 (висок риск) или равнище 3 (много висок риск) са изправени пред спомагателни правила.

В региони от равнище 2 под „ висока “ паника - като Лондон, Есекс, Дърам и Нюкасъл - на хората е неразрешено да се смесват в кръчми или заведения за хранене с хора отвън личното им домакинство.

В момента градският район Ливърпул и Ланкашър са на равнище 3. Към тях ще се причислят Голям Манчестър от 00:01 часа в петък, 23 октомври, и всичките четири локални области в Южен Йоркшир от 00:01 часа в събота, 24 октомври.

Пъбовете в зоните от равнище 3 не могат да се отварят, в случай че „ не работят като ресторант “ и не сервират „ съществени “ ястия. Алкохолът може да се сервира единствено като част от тези ястия.

Какви са разпоредбите в Шотландия?
В момента питейните заведения и заведенията за хранене в Шотландия би трябвало да затворят в 22:00 часа.

Освен това всички лицензирани пространства в Централния пояс би трябвало да останат затворени до 2 ноември, когато Шотландия би трябвало да премине към петстепенна система от нива за отбрана от новия вирус .

Covid-19 в Шотландия: Къде са последните случаи?
Извън централния пояс кръчми те, кафенетата и заведенията за хранене ще могат да се отварят единствено на закрито сред 06:00 и 18:00 часа  и няма да имат право да продават алкохол през тези часове.

Те обаче ще могат да сервират алкохол навън сред 18:00 и 22:00 часа.

Ресторантите в хотелите в цялата страна също ще могат да сервират ястия, само че няма да имат право да продават алкохол.

В Шотландия най-много шест души от до две семейства към момента ще могат да се срещат в заведения, в сходство с ревизираното работно време.

Ще има изключения за „ значими житейски събития “ като сватбени приеми и погребални служби, които ще могат да продължат в сходство с настоящите правила в цялата страна.

Какви са разпоредбите в Северна Ирландия?
На 16 октомври всички кръчми и заведения за хранене в Северна Ирландия започнаха четириседмично затваряне.

Те към момента могат да оферират доставки по домовете, само че те би трябвало да завършват до 23:00 часа всяка вечер.

Супермаркетите не могат да продават алкохол след 20:00 часа.

Правителствени препоръки за личния състав на заведения за хранене, кръчми и питейни заведения

Безопасно ли е да отидете в кръчмата?
В Англия , Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са издали насоки по отношение на ограниченията, които кръчми те и заведенията за хранене би трябвало да подхващат, с цел да обезпечат сигурност на клиентите и личния състав.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР